Lipova își gestionează local Programul pentru școli al României

by Adrian Pavel

În urma ședinței de astăzi a Consiliul Județean Arad, s-au repartizat orașului Lipova 257.000 de lei, bugetul aferent finanțării pe semestrul II al anului școlar 2021-2022 a „Programului pentru școli al României”, pentru cele trei tipuri de produse: produse de panificație, lactate şi fructe și pentru punerea în aplicare a măsurilor educative.

De acest Program beneficiază copiii din grădinițele de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate, cât şi elevii din învățământul primar şi gimnazial de stat şi particular din orașul Lipova, în anul școlar 2021-2022. Primăria Lipova va derula individual procedurile de achiziție a produselor, care vor fi furnizate în funcție de necesitățile concrete.

„Lipova este singurul oraș din județ care gestionează acest program la nivel local, pentru ca preșcolarii și elevii să beneficieze de produsele de panificație și lactate, program cunoscut ca «Laptele și cornul», dar și de fructe, precum și de derularea măsurilor educative. Ca urmare, am alocat această sumă din bugetul Consiliului Județean către administrația locală din Lipova”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Pentru toate celelalte orașe și comune din județul Arad, Programul pentru școli al României este gestionat de Consiliul Județean Arad, beneficiari fiind toți copiii care frecventează grădinițele și școlile din județ.

Facebook Comments