Şoimii Lipova e vicelider în C4, Cermeiul câştigă la Pecica!

by Rusu Flavius

Etapa a 14-a, penultima a turului din C4, a consemnat o nouă victorie a celor de la Şomii Lipova, care s-au impus astăzi cu 4-1, în ultimul meci de pe teren propriu din acest an. Echipa lui Flavius Sabău şi-a luat adio de la susţinători, în 2019, cu o frumoasă victorie, care leagă seria de invincibilitate de aproape două luni! Practic, de la începutul lui octombrie, Lipova a legat şase victorii şi două egaluri în Liga a III-a, iar în urma succesului în faţa „lanternei roşii” Gilortul Târgu Cărbuneşti, echipa condusă de Radu Pop a urcat pe locul 2 în clasament, având şanse mari să încheie turul şi anul în postură de vicelider al campionatului!

Banyoi, min.10, Sulea, min.37 şi 75 şi Filimon, min.85 au semnat  golurile unei victorii aşteptate, oaspeţii egalând la un moment dat la 1, prin Bubuioc, min.25. Nici măcar eliminarea lui Istrate, din minutul 68, nu a pus la îndoială victoria „şoimilor”, care mai au de jucat în ultima etapă din acest an, la Filiaşi. Saltul Lipovei pe locul 2 a fost posibil datorită victoriei Cermeiului la Pecica, în duelul arădean al rundei. Nou promovata, o adevărată revelaţie a turului, a cedat surprinzător acasă, în faţa unei formaţii roş-albe ce avea parcă nevoie mai mare de puncte.

Aflată în subsol, Cermeiul a dat lovitura la Pecica, prin reuşitele lui Burlă, din penalty, în minutul 51 şi Călin, minutul 58, Szekely reducând din handicap în minutul 76.  În ciuda înfrângerii, Pecica rămâne pe podium, la egalitate de puncte cu Lipova, golaveraj mai bun şi cu Crişul, golaveraj superior trupei lui „Ştili” Abrudean.

Formaţia din Chişineu Criş s-a impus scontat dar dramatic la Timişoara, pe terenul codaşei ACS Poli, cu 2-1. Codrea a deschis scorul în minutul 28, bănăţenii egalând în minutul 62, prin Velcotă. Codrea avea să îşi treacă în cont dubla cu 20 de minute înainte de final.

Timişorenii au beneficiat de un penalty în prelungiri – la ultima fază, minutul 94, dar Zamfir l-a ghicit pe Oprea şi a păstrat toate punctele la Crişul, care obţine o victorie foarte importantă, ce o aduce în preajma podiumului!

În fine, Sebişul a completat o nouă etapă prolifică pentru arădene, câştigând cu 4-2 în faţa celor de la ACSO Filiaşi. Vereş, min.13, 23, din penalty şi 45 şi Chitaş, min.67, au semnat golurile gazdelor.

Liga a III-a, seria 4, etapa a 14-a:

ACS Poli Timişoara – Crişul Chişineu Criş   1-2
Velcotă (62) / M. Codrea (28, 69)

Fortuna Becicherecu Mic – LPS Cetate Deva    0-0

Progresul Pecica – Gloria Lunca Teuz Cermei    1-2
Sz, Szekely (77) / Bogdan Burlă (52 – penalty), Marius Călin (58)

CSC Dumbrăviţa – CS Hunedoara    3-4
D. Codrea (23), M. Enciu (43, 51) / M. Enciu (33 – autogol), Fl. Iacob (47, 62), D.Burlacu (59)

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – Flacăra Horezu    1-1
Herci (45+1) / Ad. Stănică (86)

Viitorul Dăeşti – U Craiova 1948 SA    0-2
Cl. Bălan (31), Stoenac (75)

Naţional Sebiş – ACSO Filiaşi    4-2
Claudiu Vereş (14, 24 – penalty, 45), Florin Chitaş (57) / Claudiu Ghighilicea (26, 72)

Şoimii Lipova – Gilortul Târgu Cărbuneşti     4-1
Banyoi (10), A. Sulea (37, 75), Filimon (86) / Bubuioc (25)

Clasament
Ultima etapă a turului (30 noiembrie): Tg. Cărbunești – ACS Poli, Filiași – Lipova, U Craiova – Sebiș, Horezu – Dăești, Hunedoara – Ghiroda, Cermei – Dumbrăvița, Deva – Pecica, Chișineu-Criș – Becicherecu Mic.

 

 

 

 

Facebook Comments