Lipova dă semne de revenire, Sebişul – egalată de la 3-0!

by Sorin Haut

Şoimii Lipova a câştigat derby-ul judeţean cu Crişul Chişineu Criş, contând pentru etapa a 22-a, intermediară, din C4. Cu un început modest de retur, totul culminând cu acel usturător 1-5 de la Cermei, trupa lui Flavius Sabău dă semne că nu renunţă atât de uşor la lupta pentru promovare. După o primă repriză anostă, fără faze de poartă, „şoimii” au ieşit mai decişi de la vestiare în faţa Crişului, iar după ratarea lui Rusu, golgheterul Trabalka a fructificat, cu capul, o centrare a lui Sulea.

Rpmaşi în zece oameni, după eliminarea lui Clej, din minutul 79, oaspeţii nu au avut puterea să egaleze, meciul încheindu-se cu o victorie la limită a Lipovei. Formaţii – Şoimii Lipova: Jianu – Savin, Bercu, Vasiu, Burlă, Poiană, M. Popa, Lazea, D.Rusu (90 Stoin), Trabalka, Sulea (77 Istrate); Crișul: Mucha – Lazăr, Sabău (77 Matei), Pavel, Siminic, Clej, Fl.Gâlcă, Suslak, Piț (88 Maghici), Ciornei (Lezeu), Bozian.

Într-un alt meci al etapei, Sebişul a călcat din nou strâmb, ratând incredibil prima victorie a returului. Formaţia lui Cristi Todea conducea Hunedoara cu 3-0, în minutul 87 şi totuşi nu a reuşit să câştige! Petculescu, în minutul 21 şi Mateucă, din penalty, în prelungirile primei reprize, au stabilit scorul pauzei, 2-0. Conturile păreau să fie încheiate după o oră de joc, Enciu marcând pentru 3-0 în minutul 57.

Finalul avea însă să fie unul nebun: Lezeu a fost eliminat, apoi hunedorenii au marcat de trei ori, în minutele 87, 88 şi 90+3, golul egalizator purtând semnătura portarului Jurcă, urcat în careu! Scor final 3-3 şi Naţional continuă să fie pe sec, la capitolul victorii în această primăvară.

Astăzi, de la ora 17, sunt programate ultimele trei meciuri ale etapei, cu două derby-uri de foc în lupta la promovare: Dumbrăviţa vs. Cermei şi Reşiţa vs. Cugir.

Facebook Comments