Lipova bate în cetatea Unirii, iar Cermeiul atacă podiumul

by Sorin Haut

Echipele arădene parcurg poate cel mai bun tur de campionat din ultimii ani, în Liga a III-a. Etapa a 11-a din C4 a început din nou, excelent, pentru reprezentantele judeţului nostru, victorioase în partidele de vineri. Liderul detaşat al campionatului, Şoimii Lipova, îşi continuă seria entuziasmantă de victorii, câştigând pe final dificilul meci de la Alba Iulia, unde gazdele sperau să revină în plutonul fruntaş, cu un succes în faţa primei clasate.

Doar că pe teren lucrurile au stat diferit, Lipova dovedindu-se mai bună. În prima repriză, Filimon şi-a trecut în cont o bară după doar patru minute, pentru ca peste două minute, Sulea să tragă în portar, din doar câţiva metri. Gazdele au încercat să revină în joc în mitanul secund, ratând două ocazii, în vreme ce Sulea a fost blocat, din nou, de portarul advers, la zece minute de la reluare.

Partida se îndrepta spre o remiză albă, doar că a venit minutul 87, atunci când nou intratul Stoin a marcat cu un şut plasat, la colţul lung, declanşând bucuria în tabăra „şoimilor”. Trei puncte mari obţinute de lider, care se distanţează şi mai mult după pasul greşit al Dumbrăviţei la Giarmata. Flavius Sabău a început jocul în formula: D.Filip – Savin, Calvin, Vasiu, Filimon – Poiană (73 Burlă), Dobrean, M.Popa, D.Rusu (86 Stoin) – Sulea (80 S.Popa), Trabalka (62 Vasinc).

Cermeiul a obţinut şi ea o victorie importantă, în deplasarea de pe terenul codaşei din Lugoj. Echipa lui Radu Anca s-a impus cu un categoric 4-0, prin golurile marcate de Capătă, min.14 şi 68, Vlad, min.26, Dolga, min.34. Lunca Teuz leagă al patrulea succes, trei puncte cu care se apropie de podium, urcând cel puţin, până astăzi, pe locul 4 în serie.

Antrenorul Cermeiului a optat pentru următoarea formulă de start: Gârlea – Polgar, Dolga, Nistor, Sabău – Tănase (75 Mihuţa), Vezan (66 Prună) – Mager, Vlad (79 Bulza), Deta – Capătă (70 Matiş). Astăzi, de la ora 14, le vine rândul celor de la Crişul, acasă cu Deva şi Sebiş, în deplasare la Reşiţa, să obţină rezultate pozitive, pentru un nou week-end însorit al fotbalului arădean.

Facebook Comments