Lipova a făcut eventul! A treia cupă la rând pentru “şoimi”

by Sorin Haut

Campioana Ligii a IV-a Arad, Şoimii Lipova, a reuşit să facă eventul! După ce a câştigat campionatul, echipa pregătită de Flavius Sabău şi-a trecut, astăzi, în cont şi Cupa României – faza judeţeană, cucerind pentru a treia oară la rând acest trofeu. În finală, “şoimii” au trecut cu 2-1 (1-0) de Unirea Sîntana, într-un meci disputat la Pîncota. Ultimul act a fost controlat destul de clar de formaţia din Lipova, care după trei ocazii ratate în prima jumătate de oră, a deschis scorul în minutul 33, atunci când Trabalka a marcat din 10 metri, după o centrare perfecta a lui Piţ. Campioana judeţului a închis conturile după o oră de joc, Kocsis punctând pentru 2-0, în urma unei acţiuni a lui Vasinc, care înainte de a-i aşeza mingea colegului său, driblase doi adversari.
Gherghel a zguduit, apoi, transversala porţii Unirii, dar cei care au reuşit să înscrie în minutul 75 au fost cei din Sîntana, Vidac profitând de o nesincronizare între Bujor şi Pantea. Piţ şi Vasinc, care a luat şi el la ţintă bara, au ratat pe final desprinderea, iar tabela a rămas neschimbată, 2-1 pentru Şoimii Lipova! Campioana Ligii 4 Arad vrea să facă chiar tripla şi se pregăteşte acum de barajul tur-retur, de promovare în Liga a III-a, programat în 17 şi 24 iunie, cu cea mai bună echipă a Bihorului, Diosig.

Formații:
Lipova: Bujor – Kocsis, Calvin, Pașcu (75 Pantea), Tomuț – Piț (86 Simion), S.Popa (89 Bercu), Bier, Gherghel – Vasinc, Trabalka (72 Filimon).
Sîntana: Csurka – Paven (61 Toader), Vidac, Peia, Bodea – Vuin, Mateiu, Josan (72 Vîrciu) – Martin, Capătă, Marc.
Arbitri: Mircea Ardelean – Casian Bălă, Alina Mihoc.
Observatori AJF: Vasile Rad, Marius Alexa.

Facebook Comments