LINIA FERATA NADAB-GRANICERI S-AR PUTEA INCHIDE INCEPAND DE LUNI

by Sida Voicu

Linia ferată Nădab-Grăniceri s-ar putea închide de luni, 24 februarie. Pe siteul operatorului feroviar Regiotrans, cel care asigură trenurile pe această rută, a apărut următorul anunţ:  „Începând cu data de 24.02.2014, operatorul de transport feroviar de călători SC REGIOTRANS SRL nu mai operează pe relaţia Nădab – Grăniceri, astfel trenul R 14407 se anulează începând cu data de 23.02 iar trenurile R 14404, 14405, 14406, 14408, 14409 se anulează începând cu data de 24.02.”

Iniţial, pe această linie secundară au operat trenuri ale CFR, însă ulterior a fost preluată de Regiotrans pentru că a fost considerată linie neinteroperabilă. Acum se pare că şi cei de la Regiotrans au ajuns la concluzia că menţinerea în circulaţie a trenurilor nu este rentabilă. Cu toate acestea, printre puţinii locuitori care încă folosesc trenul pe această rută circulă zvonul că pe linie ar putea reintra de luni automotoarele CFR. Deocamdată însă nu există vreun anunţ oficial în acest sens.

Linia Nădab-Grăniceri a fost construită în perioada interbelică şi are staţiile Pădureni (cartier al oraşului Chişineu Criş), Socodor, Şiclău şi Grăniceri..

Facebook Comments