Limita de participare creşte, de la 1 iulie, la 50% din capacitatea arenelor. Discriminarea e la ea acasă…

by Sorin Haut

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că de la 1 iulie limita de participare a spectatorilor creşte de la 25% la 50% din capacitatea maximă a stadioanelor sau sălilor de sport şi poate ajunge până la 100%, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile. Cum gradul de vaccinare nu este foarte mare nici în Arad, probabil că la meciurile UTA-ei – unde se pune problema unui număr mai mare de spectatori – se vor strânge câteva mii de oameni, dar e greu de spus dacă îşi va asuma cineva depăşirea a 50% din capacitatea arenei „Francisc Neuman”. Chiar dacă mulţi se feresc să o spună, e clar că vorbim de discriminare a celor nevaccinaţi, care neavând poate bani pentru a se testa, li se refuză dreptul de a-şi susţine echipa de pe stadion. Iar asta în condiţiile în care nici vaccinul nu aduce imunitate, cum s-a şi demonstrat.

Abonaţii vaccinaţi ai UTA-ei şi cei care nu au ce face cu banii, aşteptaţi pe stadion…

Deci până undeva în aproximativ 5.500 de locuri de pe arena „Franisc Neuman” ar putea fi ocupate, probabil în mare parte de abonaţi, undeva în jur de aproape 1.800 la această oră. Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura, în spaţii închise sau deschise, cu spectatori în tribune într-un procent de 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru:
– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore
– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfăşurării evenimentului).

Tot de la 1 iulie se modifică şi condiţiile de funcţionare pentru sălile de sport şi/sau fitness în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, acestea putând funcţiona la capacitate maximă fără obligativitatea purtării măştii de protecţie şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Facebook Comments