În Liga a II-a s-au înscris 20 de echipe. Ţintarul e pe 25 iulie

by Sorin Haut

Joi noapte, la finalul zilei de 20 iulie, expiră termenul limită de înscriere în noul sezon al Ligii 2, ediţia 2017-2018, campionat care ar trebui să alinieze la start 20 de cluburi. Contactat de Liga2.ro, Auraş Braşoveanu, membru reprezentant al cluburilor din eşalonul secund în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, a mărturisit că 19 echipe au depus cererea de participare. FC Braşov e singurul club care nu s-a înscris, fiindcă se va desfiinţa în această vară. În schimb, Metalul Reşiţa, retrogradata din Liga 2 care încă se află în activitate, e cea de-a 20 echipă care a depus cerere de înscriere pentru a ocupa locul vacant lăsat de braşoveni.

„Sunt 19 echipe înscrise, dintre cele cu drept de participare în noul sezon. Nu s-a înscris FC Braşov. A 20-a este cererea pe procedură a Metalului Reşiţa şi se va lua în calcul în situaţia în care rămân locuri vacante”, a spus Braşoveanu pentru Liga2.ro.

Astfel, cele 19 cluburi care au drept oficial să participe în noul sezon al Ligii 2 şi care au depus cerere sunt: Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgovişte, Dunărea Călăraşi, CS Afumaţi, Olimpia Satu Mare, Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Baloteşti, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timişoara, Ştiinţa Miroslava, Metaloglobus Bucureşti, SCM Piteşti, Ripensia Timişoara şi AFC Hermannstadt.

Metalul Reşiţa a trimis cerere de înscriere pentru a suplini locul lăsat liber de FC Braşov. Federalii vor decide apoi dacă vor primi sau nu echipa lui Cătălin Rufă în Liga a II-a. Ar fi al doilea an consecutiv în care clubul lui Rufă ar fi acceptat în eşalonul secund, cu toate că nu a obţinut acest drept pe teren, după ce a retrogradat.

Se poate observa că cerere de înscriere în Liga 2 a depus inclusiv Foresta Suceava, grupare care nu are jucători, nu s-a reunit, are datorii la Fisc şi nu poate obţine finanţare de la autorităţile locale în aceste condiţii. Preşedintele clubului moldovean, Andrei Ciutac, a făcut acest demers în speranţa ca până pe 25 iulie, atunci când se stabileşte programul noului sezon, poate găseşte pe cineva dispus să achite datoriile şi activitatea echipei să fie reluată pentru a începe campionatul.

Noul sezon al Ligii a II-a începe pe 5 august, iar data în care se va stabili programul competiţional este 25 iulie.

Sursă: liga2.ro

Facebook Comments