Liga Elitelor: UTA s-a întors doar cu patru puncte, Ineul obţine o victorie importantă

by Sorin Haut

Toate formațiile arădene angrenate în Liga Elitelor la fotbal au evoluat în deplasare în cadrul rundei cu numărul doi. Academia UTA s-a întors acasă cu patru din nouă puncte posibile, în vreme ce ACB Ineu a obţinut trei puncte mari la Târgu Mureș. Weekendul a început sâmbătă dimineaţă, cum nu se poate mai prost, cu eşecul la scor suferit de utiştii de la U16 pe terenul bistrițenilor de la Transilvania. S-a terminat 7-1, rezultat posibil și după eliminarea lui Murgu, din minutul 37, pentru două cartonașe galbene. Golul de onoare al arădenilor a fost marcat de Nica, în minutul 58. UTA a jucat în formula: Egeto – Joldea, Mocriș, Murgu, Buză, Maghiar, Olăroiu, Bădău, Curtuiuș, Nica, Blaga. Au mai jucat: Purdescu (41), Bușu (41), Bercea (41), Hudișteanu (61), Neaga (61). Sâmbătă, în etapa a treia, la Arad vin juniorii de la ACS Târgu Mureș. Tot la U16, ineuanii s-au revanşat după înfrângerea din runda inaugurală, 0-3 cu Transilvania Bistriţa și au câștigat tot la trei goluri diferență la Târgu Mureș, cu 4-1. Ionuț Miculaiciuc a bifat o „dublă”, în minutele 11 şi 83, Narsesovici, în minutul 51 și Szoke, în ultimul minut de joc, completând lista marcatorilor zărăndani. Gazdele au marcat din penalty, în minutul 74, după ce au mai ratat unul, în prima parte. Ineul condus de pe bancă de Marcel Ponta şi Flavius Pavel a contat pe: Coman – Toader, Ciugu, Prodan, Tolan (Illeș) – Szoke – Narsesovici (Ene), Sas (Feier), Mâneran (Flonta), Miculaiciuc – Varga (Gal).

UTA 19 – la prima victorie stagională, duş rece pentru juniorii mici

Dintre echipele de juniori ale UTA-ei, doar cei de la U19 au câştigat în weekend. A fost 3-2 pentru arădeni în disputa cu Ripensia, în „Ciarda Roșie” din Timișoara. Prima jumătate de oră a aparţinut gazdelor, Ungureanu realizând „dubla” în minutele 19 şi 31. Mercioiu (foto) a redus din diferență în minutul 36, iar Bota a egalat în minutul 40, stabilind scorul primei reprize: 2-2. Scorul final şi remontada utistă s-a consemnat în minutul 55, când Borcea a înscris pentru prima victorie stagională a juniorilor mari. Trioul Dinu Donca, Adrian Ungur şi Mihai Petcuţ a contat pe: Blaga – Opriș, Codrea, Mihai, Sarkozi, Negoescu, Mercioiu, Bota, Dănilă, Bortiș, Borcea.Au mai jucat: Botoroagă, Lingurar, Ekmekci, Hrincescu. În al doilea meci al zilei, cu Ripensia, juniorii U17 ai UTA-ei au scăpat printre degete cele trei puncte. Pășcălău a adus-o pe UTA în avantaj în minutul 30. Meciul se îndrepta spre o victorie scurtă a „roş-albilor”, dar a venit minutul 90, când arbitrul a dictat penalty pentru timişoreni.

Juniorii utişti de la U17, egalaţi dramatic la Timişoara

Malița a apărat în primă fază, dar „centralul” a dictat reluarea loviturii de pedeapsă, Ripensia irosind şi a doua execuţie, mingea mergând peste poartă! Tot în prelungiri, Manoilă a fost eliminat pentru cumul de cartonașe. S-au dictat şase minute de prelungire, iar în ultimul dintre ele Ripensia a egalat printr-un eurogol, 1-1! UTA a jucat cu: Malița – Anișorac, Iurasciuc, Manoilă, Popa, Ronai, Mitu, Pop, Bokse, Vermeșan, Pășcălău. Au mai jucat: Covaci, Aslău, Caia, Istfan, Novac. Gaz Metan Mediaș este următoarea adversă a Academiei UTA în Liga Elitelorm duminică, la Arad.

 

 

Facebook Comments