Liga 1, venim! Liderul UTA, victorie la scor de tenis cu Csikszereda

by Sorin Haut

UTA a debutat entuziasmant în noul an, câştigând în această seară cu 6-0 (3-0) pe terenul unei echipe neînvinse până la acest meci în actuala stagiune a Ligii a II-a, pe teren propriu. „Roş-albii” au făcut un meci perfect, dar le-a şi intrat aproape totul, în vreme ce gazdele de la Csikszereda Miercurea Ciuc au fost o palidă umbră a formaţiei atât de redutabile acasă, în toamnă. Sprijinit de o galerie numeroasă, sosită de la Arad, liderul a fost autoritar încă din start în fieful ciucanilor, iar Florin Ilie deschidea scorul în minutul 11, marcând cu capul din cinci metri, după un corner executat de Moise. Fără să forţeze prea mult, dar net superioară la toate capitolele, UTA şi-a mărit avantajul până la pauză prin golurile marcate de Moise, în minutul 33, cu un şut plasat din opt metri, în urma unei acţiuni frumoase de atac, la care au mai contribuit Oroian şi Tomozei şi Ioniţă, minutul 43, care a înscris plasat, din 14 metri, după o prelungire a lui Bustea.

Meci perfect în faţa Ciucului

„Bătrâna Doamnă” nu a luat piciorul de pe acceleraţie nici în partea a doua, când a marcat tot de trei ori. În minutul 55 s-a făcut 4-0, Melinte marcând un gol superb, cu un şut plasat de la 30 de metri, după o lovitură liberă. Buhăcianu şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor în minutul 59, cu un şut cu exteriorul din careu, fără speranţe pentru portarul gazdelor, pentru ca scorul final să fie stabilit în minutul 73 de nou intratul Miculescu, care a înscris cu un şut plasat, bară-gol, de la 18 metri. Pe final a intrat şi marocanul Jebari, sărbătorul zilei împlinind chiar astăzi 25 de ani. Fără vreo emoţie în apărare, UTA nu a mai forţat până în final, ultimul fluier salvând Ciucul de chin.

Cine o mai opreşte pe UTA?

Evoluţie încântătoare pentru echipa lui Gyuszi Balint, care câştigă la scor de tenis şi se desprinde în fruntea clasamentului Ligii a II-a, după etapa a 22-a. UTA a început meciul cu: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Roumpulakou – Moise, Isac – Oroian (57 Miculescu), Ioniță (65 Rus), Bustea – Buhăcianu (81 Jebari). Suporterii arădeni visează deja cu ochii deschişi la promovarea în Liga 1, iar la meciul de sâmbătă, cu Ripensia, se va juca aproape sigur cu casa închisă!

Facebook Comments