Liga 1 se reia sâmbătă: COVID-19 şi la Botoşani, două meciuri amânate şi un derby la titlu!

by Sorin Haut

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat,într-un comunicat de presă, că va căuta toate soluţiile pentru a reprograma meciurile grupării FC Dinamo, suspendate după ce în cadrul acesteia a fost depistată o persoană infectată cu COVID-19, precizând că va aplica principiul desfăşurării tuturor partidelor doar pe terenul de joc. În urma situaţiei de la FC Dinamo, Liga Profesionistă de Fotbal a decis schimbarea unor ore de disputare a meciurilor din etapa a 3-a play-out-ului Ligii I. Astfel, partida dintre FC Voluntari şi Academica se va juca sâmbătă, 13 iunie, cu începere de la ora 17:00, iar meciul Sepsi OSK – FC Hermannstadt de la ora 20:00.

Partida Dinamo Bucureşti – Chindia Târgovişte va fi reprogramată la o dată ulterioară, după consultări ale LPF cu partenerul media. Aseară, o persoană angajată a clubului de fotbal FC Botoşani a fost depistată şi ea pozitiv în urma efectuării testelor pentru diagnosticarea COVID-19, acesta fiind al doilea caz din Liga I după cel de la FC Dinamo. „A apărut, din păcate, un nou caz de COVID-19 în Liga I. În urma testelor efectuate de lotul şi personalul angajat al FC Botoşani un rezultat a ieşit pozitiv. Nu pot să dezvălui identitatea persoanei respective”, a declarat Justin Ştefan.

Oficialul a menţionat că în actualele condiţii meciul formaţiei FC Botoşani cu Universitatea Craiova, programat, vineri, de la ora 20:00, în deplasare, în cadrul etapei a 3-a a play-off-ului Ligii I va fi suspendat. „Ca şi în cazul de la Dinamo, se va deschide o anchetă epidemiologică, iar până la finalizarea acesteia se va opri desfăşurarea meciurilor care implică clubul FC Botoşani, conform prevederilor legale.  Asta incluzând, bineînţeles, meciul cu Universitate Craiova”, a menţionat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Programul complet al etapei a 3-a play-off-ului şi play-out-ului:

Sâmbătă, 13 iunie
FC Voluntari – Academica Clinceni (ora 17:00)
Sepsi OSK – FC Hermannstadt (ora 20:00)

Duminică, 14 iunie
FC Viitorul – CSM Politehnica Iaşi (ora 17:00)
CFR Cluj – FCSB (ora 20:00).

Meciurile Dinamo – Chindia şi CSU Craiova – FC Botoşani au fost amânate.

Luni, 15 iunie
Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaş (ora 20:00).

Clasament play-off: 1. CFR 30, 2.FCSB 26, 3.Craiova 26, 4.Astra 24, 5.Botoşani 24, 6.Gaz Metan 23.

Clasament play-out: 1.Viitorul 24, 2.Sepsi 19, 3.Hermannstadt 17, 4.Dinamo 17, 5.Poli Iaşi 15, 6.Clinceni 14, 7.Chindia 14, 8.Voluntari 12.

Facebook Comments