Liga 1 la fotbal revine la mijloc de iunie. Trei zone delimitate, pe stadioane

by Sorin Haut

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat aseară că sunt șanse foarte mari ca Liga 1 să se reia la jumătatea lunii iunie 2020. Demnitarul a spus că se va juca fără public și că la începutul lunii viitoare vor fi prezentate toate detaliile legate de repornire.

Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită. Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal.

Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public, a spus ministrul la Digi 24.

Ionuț Stroe a mai spus că fotbaliștii vor fi din nou testați de COVID-19, dar nu numai aceștia.

Competiţii fără pubic, într-o primă fază

Va fi un sistem foarte complex de reguli sportive și medicale pentru această competiție. Testarea pentru COVID se va face pentru echipe și pentru toți cei care participă cu 2-3 zile înainte de meci, la fel și pentru ceilalți oficiali, pentru arbitri, pentru delegați, observatori.

Din păcate, în faza incipientă, competițiile în România vor fi fără public. Dacă lucrurile evoluează în sens pozitiv, probabil că vom ajunge și în acel moment, a mai spus Ionuț Stroe.

Cum vor arăta cele trei zone de pe stadioane

Ministrul a mai dezvăluit că pe stadioanele Ligii 1 vor fi delimitate trei zone zone:

1.o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde vor fi maximum 100 de persoane

2.o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă

3.o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

Facebook Comments