Liderul mafiot Graviano: „M-am întâlnit cu Berlusconi de trei ori la Milano”

by Andreea Radu
„M-am întâlnit cu Silvio Berlusconi de trei ori la Milano, în timp ce eram fugar”, a spus liderul mafiot Cosa Nostra, Giuseppe Graviano, condamnat deja la închisoare pe viaţă, într-o declaraţie prin video-conferinţă în procesul „masacrul ‘ndrangheta” în care este acuzat şi care este în curs la Reggio Calabria. Graviano răspunde întrebărilor adresate de procurorul din Reggio Calabria, Giuseppe Lombardo.
„Declarațiile făcute astăzi de Giuseppe Graviano sunt respinse total și nu reprezintă niciun temei, nu au legătură cu realitatea și au scop defăimător”, a declarat într-un comunicat avocatul lui Silvio Berlusconi, Niccolò Ghedini. „Trebuie observat – continuă el – că Graviano își neagă toate responsabilitățile chiar și în fața mai multor hotărâri finale care l-au condamnat la multiple sentințe pe viață pentru infracțiuni foarte grave”.

„După 26 de ani neîntrerupți de închisoare – continuă Ghedini – brusc, domnul Graviano face declarații cu scopul clar de a obține beneficii procedurale, inventând întâlniri, cifre și episoade neadevărate și neverosimile. Printre altele, înțelegem perfect ura profundă față de președintele Berlusconi pentru toate legile promulgate de guvernele sale împotriva mafiei. Evident, toate acțiunile cauzei vor fi efectuate în fața autorității judiciare”., potrivit agentiei Ansa, citată de Rador.

Facebook Comments