Liceul „Henri Coandă” Arad a sărbătorit Ziua Şcolii şi prin activităţi sportive

by Sorin Haut

17 mai este pentru Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad mai mult decât o zi obișnuită, cu activități școlare. Este „Ziua Școlii” pentru unitatea de învățământ din zona „Intim”, sărbătorită și în acest an cu multă veselie și voie bună, elevii întrecându-se în concursuri pe teme automobilistice și sportive. La acestea din urmă invitată de onoare a fost baschetbalista Ildiko Nagy-Mârne, proaspăt medaliată cu argint alături de FCC Baschet UAV Arad, care l-a premiat cu un set de echipament pe câștigătorul concursului de aruncări libere, Daniel Talpă (elev al clasei a X-a A), care a avut 7 reușite din cele 10 încercări, urmat fiind pe podium de Paul Nan (XI A) și Cristian Mihai (XI P), ambii cu 6 coșuri. Concursul de tenis de masă a fost câștigat de către Denis Dorobanțu (X A), după un ultim act cu C. Mihai, scor 2-1, bronzul fiind cucerit de către Viorel Dumitrean (IX P), după o finală mică jucată în compania fratelui său, Denis.

 Atractiva probă a ștafetelor – cu probe din atletism, fotbal, baschet și tenis de masă – a revenit „Spartanilor” (Viorel și Denis Dumitrean, Fabian Sireteanu și Robert Unc – ambii XII A), urmați pe podium de „Balaurii” (C. Mihai, Beniamin Brădean, Kevin Balazs și Beniamin Szabo – XI P) și „Peștișorii” (D. Talpă, Daniel Jigău, Ernest Kocsis și Cristian Tocaian – X A). În fine, meciul absolvenților, la fotbal, a fost pierdut de liceenii din clasa a XII, scor 3-7, în fața selecționatei formată din elevi din celelalte clase, inclusiv o reprezentantă a sexului frumos, Iasmina Kiss.

Mulți dintre elevii amintiți nu sunt străini de practicarea sportului, chiar de performanță, Cristian Mihai fiind un junior din lotul lărgit al prim-divizionarei UTA, Adrian Jigău – fiul fostului mare halterofil Daniel Jigău – este recent calificat la „Europenele” de haltere-juniori, component al CSM Arad, Ernest Kocsis este multiplu medaliat la judo și sambo, legitimat la CS Podgoria Ghioroc, Denis Dumitrean este un valoros practicant al luptelor, la CSȘ Gloria, iar Paul Nan este goalkeeper la Frontiera Curtici (Liga 3).

La final, toți elevii au fost recompensați cu numeroase premii oferite de echipa organizatoare, formată din profesorii liceului ce poartă numele marelui pioner al aviației, coordonați de prof. ing. Steliana Băișanu, directorul liceulului, prof. Corina Coșeri, consilier educativ, și prof. ing. Florea Stângă.

 

Facebook Comments