LEONTIN ASLAU ANUNTA: „VOM MUTA BARIERA DE LA STRAND CU MACARAUA“

by redactor

Ştrandul Neptun din Arad continuă să fie un butoi cu pulbere gata să explodeze. Din nou revine în atenţie bariera de la intrarea dinspre Cetatea Aradului, pe care Primăria Arad a mutat-o mai întâi dincolo de parcarea Corleone, conform hotărârii Curţii de Apel Timişoara, pentru ca la câteva săptămâni să o pună din nou înaintea parcării Corleone, ignorând astfel decizia unei instanţe judecătoreşti, ceea ce va atrage un nou dosar penal pe numele responsabililor din Primăria Arad.

O dată înfăptuit acest nou abuz, de a muta înapoi bariera şi a a taxa pe cei care intră în parcarea Corleone, contrar deciziei Curţii de Apel, omul de afaceri Leontin Aslău, proprietarul SC Corleone, a decis să se adreseze din nou executorului judecătoresc, pentru ca legea să fie respectată. „Ceea ce se întâmplă pe ştrand este strigător la cer. Nu ştiu cum îşi poate permite cineva, într-un stat de drept, să fie mai presus de lege şi să ignore deciziile unor instanţe. Am făcut o adresă către executorul judecătoresc, iar acesta s-a adresat instanţei. Am făcut întreaga procedură conform noului cod, iar instanţa a dispus ca Primăria Arad să mute bariera în zece zile“, susţine Leontin Aslău.

Cele zece zile au expirat la finele săptămânii trecute, dar Primăria Arad n-a binevoit să mute chioşcul şi bariera. Ca şi la precedenta somaţie primită prin executor, responsabilii Primăriei au mutat doar casiera şi bodyguarzii dincolo de Corleone, iar chioşcul şi bariera au rămas pe loc, pentru ca peste câteva zile să se mute înapoi şi angajaţii ştrandului. Un joc ieftin care arată cât de puţin înseamnă pentru mai marii Primăriei Arad justiţia din România, fiindcă e evident că astfel de abuzuri nu s-ar putea face fără încuviinţarea şefilor din primărie, mai ales fără încuviinţarea lui Gheorghe Falcă.

Numai că, de această dată, Leontin Aslău va putea să demoleze singur acea gheretă, lucru pe care intenţionează să-l facă. „De data aceasta, vom trece la executare, în sensul că vom aduce o firmă care să ia ghereta şi bariera cu macaraua, pentru a pune în aplicare decizia instanţelor de judecată. Bineînţeles că sumele necesare vor fi recuperate de la Primăria Arad. Şi nu sunt puţine. Până acum, s-au mai plătit de la buget vreo 300 de milioane de lei vechi, cu refacerea intrării în parcare, cu avocaţii şi executorul. Acum, vom avea vreo 200 de milioane de lei, din nou cu avocatul şi executorul, precum şi cu firma care va aduce macaraua. Nu mai vorbim câţi bani s-au cheltuit ca să-mi îngrădească mie accesul la parcare. Nu înţeleg cum se pot cheltui atâţia bani de la bugetul local pentru orgoliul unei persoane, fără ca cineva să răspundă de această risipă“, susţine Leontin Aslău.

Acţiunea de demolare va începe astăzi, de la ora 10.00. Asta dacă nu cumva, peste noapte, primăria va considera că e cazul ca în al 12-lea ceas să respecte hotărârile judecătoreşti.

Facebook Comments