Legătura dintre tiroidă și apa de la robinet

by Cristian Dobre

Apa de la robinet poate fi de-a dreptul periculoasa pentru sanatate daca este consumata timp îndelungat. Cu toate ca se folosesc metode de purificare, se pare ca acestea pot face mai mult rau decat bine. Iata cateva motive pentru care apa de la robinet îti face rau:

Specialistii spun ca în organismul nostru se gasesc perclorati. Percloratul este un produs secundar folosit la fabricarea rachetelor si a combustibilului, airbagurilor si a focurilor de artificii. Aceasta toxina se poate gasi si în apa de la robinet si în unele alimente. Oamenii de stiinta au constatat la scara larga expunerea oamenilor la perclorati, precum si o conexiune între nivelurile de perclorat si nivelul hormonilor tiroidieni. Potrivit unui studiu recent, nou-nascutii cu niveluri ridicate ale hormonului de stimulare a tiroidei pot fi afectati de cantitatile mici de perclorat care se gasesc în apa de baut a mamei lor.

Cercetatorii au descoperit ca o cantitate mare de clor în apa de robinet poate dubla riscul aparitiei unor serioase defecte ale inimii şi creierului în timpul dezvoltarii unui fat. Studiul efectuat pe un grup de 400.000 de copii thailandezi a descoperit ca exista un risc mai mare pentru bebeluşi de a se naşte cu malformatii daca mama a baut apa tratata cu clor.

Plumbul apare în apa pe care o bem din cauza tevilor folosite în instalatiile de apa pe care le avem în case sau în blocurile de locuinte. Coroziunea acestora conduce la aparitia plumbului în apa, ceea ce poate avea consecinte grave asupra sanatatii. Deşi în prezent s-a redus folosirea tevilor din plumb, majoritatea caselor şi blocurilor de locuinte vechi
includ în instalatiile sanitare conducte sau subansamble din acest metal otravitor. Nici rugina nu lipseşte din apa care curge la robinete. Deşi nu este la fel de otravitoare precum plumbul, poate cauza probleme serioase de sanatate daca este consumata în apa pe o perioada lunga de timp.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments