Legătura dintre obezitate și depresie

by Cristian Dobre

Legătura dintre obezitate și depresie. Alte lucrări au clarificat deja problema fără a stabili o legătură cauzală clară. Acest lucru a fost demonstrat: obezitatea ar duce la un risc mai mare de depresie, și mai ales la femei.

Obezitatea crește riscul de depresie

Acest studiu, realizat de cercetători de la Universitatea din Australia de Sud și Universitatea din Exeter (Marea Britanie) și publicat pe 13 noiembrie 2018 în Jurnalul Internațional de Epidemiologie, are meritul de a confirma și, în sfârșit, de a stabili o legătură cauzală între depresie și obezitate. Studiul pe scară largă a analizat cazul a 48.000 de pacienți cu depresie și un grup de control de 290.000 de persoane.

ezultatele lasă puțin spațiu de îndoială: în cazurile de obezitate (când indicele de masă corporală depășește 30 kg / m2), riscul de depresie crește, în special în rândul femeilor. Mai exact, pentru fiecare creștere a IMC cu 4,7 puncte, riscul de depresie crește între 18% și 23% pentru femei.

Legătura dintre obezitate și depresie. O stare de rău psihologică legată de lipsa stimei de sine

Legătura dintre fiziologie și psihologie nu este greu de stabilit atunci când ne dăm seama cât de mult este atașată societatea noastră de imaginea corpului și în special de cel subțire. Astfel, o femeie al cărei IMC este mare suferă din cauza imaginii ei, îi lipsește respectul de sine și nu își acceptă corpul.

Studiul se concentrează, de asemenea, pe cheltuielile de sănătate pe care statele trebuie să le acopere pentru a face față acestei epidemii de obezitate care duce, amintiți-vă, la cancer, diabet, boli cardiovasculare și depresie. Comunitatea internațională cheltuie un miliard de dolari în fiecare an pentru a finanța acest sector.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments