Legătura dintre alimentație și demență

by Cristian Dobre

Iti place sa mananci iute? Poate de acum va trebui sa te gandesti de doua ori inainte. Oamenii de stiinta au descoperit ca mancarea iute creste predispozitia catre dementa.

Studiul derulat de oamenii de stiinta de la University of South Australia in China, timp de 15 ani, pe aproape 5.000 de subiecti cu varste de peste 55 de ani, a aratat ca declinul cognitiv este mai rapid, chiar dublu, atunci cand se consuma peste 50 de grame de chili pe zi.

Iar acest declin cognitiv este si mai rapid atunci cand subiectii sunt slabi, se arata intr-un raport citat de Science Daily.

Pana acum, studiile au aratat ca ingredientul principal din ardeii iuti, capsaicina, este benefic pentru greutate si tensiune. Iata, insa, ca are si efecte secundare si nu usor de trecut cu vederea.

Chili este unul dintre cele mai folosite condimente la nivel mondial, dar e mai cu seama iubit in Asia, unde, in provincii ca Sichuan sau Hunan, este consumat de unul din trei adulti zilnic.

Interesant e ca cei care iubesc chili nu numai ca au un indice de masa corporala mai mic, inscris in parametri, dar sunt si mai activi din punct de vedere fizic fata de restul, a mai reiesit din studiu. Totusi, in ciuda acestor atuuri, declinul neurologic e mai rapid in cazul lor.
Sursa: ziare.com

Facebook Comments