Laszlo Balint nu mai este antrenorul UTA-ei! Mesajul clubului: „Despărţirea este un sacrificiu, de ambele părţi”

by Sorin Haut

Ceea ce era iminent s-a întâmplat: seria negativă de zece meciuri fără victorie în Liga 1, dar şi pierderea sprijinului majorităţii suporterilor, i-au fost fatale lui Laszlo Balint, care nu mai este antrenorul UTA-ei începând de astăzi! Anunţul oficial a fost făcut chiar pe site-ul oficial al clubului arădean. Balint se desparte de UTA după doi ani și jumătate, el fiind antrenorul care i-a promovat pe arădeni în Liga 1 după 12 ani de zile și a obținut cea mai bună clasare de 46 de ani încoace, locul 8 în stagiunea trecută. Mai jos aveţi comunicatul oficial al clubului:

Clubul UTA anunță încetarea raporturilor contractuale cu antrenorul Laszlo Balint. Despărițirea s-a oficializat de comun acord și la solicitarea antrenorului.

Este un moment pe care nu ni-l doream să se întâmple acum și mai ales în acest mod. Țelul nostru comun ar fi trebuit să facă această călătorie împreună mult mai lungă. Din păcate fotbalul este un fenomen imprevizibil și de multe ori nedrept, aduncându-ne în situația ca uneori să alegem tratamente dureroase pentru a preîntâmpina o acutizare a bolii.

Pentru UTA, Laszlo Balint va rămâne antrenorul alături de care am reușit promovarea și apoi consolidarea în prima ligă. Nu vom uita niciodată faptul că la venirea sa la Arad, echipa nu avea nicio perspectivă de promovare iar atmosfera din jurul ei devenise una de resemnare și chiar dezinteres. Priceperea sa tactică, ambiția și mentalitatea sa de învingător ne-au transformat în doar câteva săptămâni într-o forță a campionatului, ne-au readus în prim planul fotbalului românesc dar mai ales a reaprins scânteia spiritului utist.

Despărțirea noastră este un sacrificiu făcut de ambele părți tocmai pentru a nu periclita rezultatul muncii sale. Însă continuăm să avem încredere în calitatea profesională și umană a lui Laszlo Balint așa cum nu ne îndoim că și UTA va rămâne un reper important în cariera sa de antrenor, inclusiv din punct de vedere sentimental.

Îi dorim mult succes pe mai departe și îi mulțumim pentru toată munca sa la UTA!”

Vom reveni cu informaţii suplimentare pe parcursul zilei, de urmărit fiind cine va ocupa funcţia de antrenor la UTA! Leo Grozavu este favorit pe o listă scurtă a lui Meszar, dar şi Laurențiu Roșu și Ilie Poenaru sunt în „cărţi”. De ultimă oră, a apărut şi varianta Adi Mutu! UTA e pe locul 10 în Liga 1, cu 28 de puncte, la şapte distanţă de play-off și cinci, respectiv şase de echipele ce dau baraj pentru rămânerea în elită.

Facebook Comments