Laszlo Balint are viață grea la UTA: „O înfrângere dureroasă, suferim la finalizare”

by Sorin Haut

Laszlo Balint a redebutat cu o înfrângere pe banca tehnică a UTA-ei, Petrolul impunându-se cu 2-1 în meciul din această seară.„E o înfrângere dureroasă. S-a văzut că băieții și-au dorit foarte mult, am avut unele momente în care am controlat meciul, dar Petrolul se organizează foarte bine defensiv. Am avut construcție greoaie, suferim și la finalizare. E nevoie de muncă și de încredere mai presus de orice. Ați văzut că, după acel penalty, contrar cumva jocului, și-a pus amprenta și jucătorii aveau o încredere scăzută. Avem și probleme de lot, am improvizat, pentru că, la golul lui Irobiso, Batha nu era pe poziția lui acolo. Dar asta e, e un moment dificil și nu avem nimic altceva de făcut decât de muncit, pentru că mai avem multe puncte în față de câștigat. Trebuie să avem încredere că putem să scoatem echipa din situația asta”, a explicat Balint. Noul antrenor al UTA-ei nu vrea să facă o evaluare a nivelului la care se află echipa și își asumă situația din clasament:

Se adună problemele de lot: Abeid și Chindriș, accidentați

„Realitatea asta ne spune, că echipa e jos în clasament. Sportiv, nu pot să fac o evaluare, nu ar fi corect față de predecesorul meu. Trebuie să tragem concluziile împreună cu staff-ul, să facem rapid analiza acestui meci, pentru că timpul ne presează. Urmează o deplasare în Cupă, cu o echipă bună din Liga 2, dar avem jucători cu probleme. Abeid are laba piciorului foarte umflată, nu știu dacă va evolua miercuri, poate nici sâmbătă. Chindriș are și el probleme. Deci avem probleme pe niște poziții pe care nu avem soluții. Sper să găsim variante, trebuie să ținem fruntea sus, atitudinea si spiritul de echipă pot reprezenta un punct de plecare”, a precizat Balint.

Atitudinea și spiritul nu sunt suficiente pentru a aduna puncte

Antrenorul UTA-ei susține că va schimba modul de abordare a meciurilor. „Când ești pe loc direct retrogradabil, contează să fim eficienți, spectacolul contează mai puțin. Nici statistica nu ne ajută, sunt foarte multe de îmbunătățit. Categoric că le-am spus că vreau un nou început, să nu se uite în clasament, ca să nu aibă o presiune suplimentară. Din păcate, primul meci, zero puncte. Dar sunt și lucruri pozitive. Este o apăsare totuși, nu putem ignora realitatea. Timpul ne presează, trebuie să face tot posibilul să luăm puncte”, a concluzionat Laszlo Balint. Arădenii n-au mai câștigat în ultimele șapte etape și ocupă abia locul 15, penultimul al Superligii.

 

Facebook Comments