Laszlo Balint: „Am avut răbdare, luciditate şi acel spirit”

by Sorin Haut

UTA calcă totul în picioare în acest debut de an și după 6-0 cu Csikszereda, i-a administrat Ripensiei Timişoara un 3-0. Buhăcianu şi-a trecut în cont o „dublă”, iar Ursu a revenit cu gol pentru arădeni, lideri autoritari şi mari favoriţi la promovarea în Liga 1. Antrenorul Laszlo Balint a tras concluziile după a doua victorie consecutivă fără gol primit, în 2020:

„Nu pot decât să fiu mulțumit după această victorie, una extrem de importantă. Am spus-o și înainte de meci că această întâlnire cu Ripensia este un adevărat examen, fiindcă am avut în față o echipă foarte organizată, foarte disciplinată. A trebuit să avem răbdare și luciditate, iar pe lângă asta și acel spirit pe care l-am tot arătat și pe care mi l-am dorit și de această dată la nivelul celorlalte partide în fața propriilor noștri fani.  Le mulțumim acestora pentru că, din nou, au făcut o atmosferă extraordinară și este mai mult decât o adevărată plăcere, este o adevărată onoare pentru noi să jucăm în fața acestor oameni minunați. S-a făcut această conexiune între între echipă și fani, este această energie pozitivă degajată la toate meciurile de pe teren propriu propice performanței”.

UTA stă pe puncte, etapa viitoare şi ajunge la cota 50!

Pentru „Bătrâna Doamnă” urmează un weekend fără meci oficial, odată cu iminenta excludere din campionat a celor de la Snagov, dar cu încă trei puncte în clasament. „Nu ne convine că o să stăm etapa viitoare. E adevărat că stăm pe puncte, cum se spune, că adăugăm încă trei puncte la zestrea din clasament, dar sper să nu ieșim din ritmul competițional. Vedeți că în toamnă am fost puși în situația în care a trebuit să gestionăm multe meciuri într-un interval scurt de timp, iar acum trebuie să gestionăm această perioadă de două săptămâni în care nu vom avea meci oficial. Dar, sunt convins că ne vom regla”, a încheiat Balint. UTA are 47 de puncte după 23 de etape în Liga a II-a și va ajunge la cota 50 după victoria cu Snagov la „masa verde”.

Alexandru Pelici: „Nu se pune problema ca UTA să nu promoveze”

Antrenorul Ripensiei, Alexandru Pelici, a recunoscut superioritatea clară a UTA-ei, pe care o consideră deja promovată: „O victorie meritată a UTA-ei, am avut și noi șansele noastre de a înscrie, din păcate nu le-am fructificat și diferența s-a făcut la execuții. Mergem mai departe, încercăm să acumulăm puncte pentru a ieși cât mai repede din zona periculoasă a clasamentului. Poate scorul e puțin cam mare, am avut și noi șansele noastre, nu am venit să facem anti-joc. UTA e un lider meritat. Din punctul meu de vedere nu se mai pune problema să nu promoveze, cred că celelalte contracandidate se luptă pentru locurile 2 și 3. UTA are o exprimare bună, un apetit ofensiv foarte bun, atacanți care înscriu și nu cred că vor fi probleme”. 

Facebook Comments