Lacrimi în fotbalul arădean: „Mergi cu bine, Adi Lucaci…”, transmite UTA

by Sorin Haut

„Lacrimi în familia UTA-ei , a fotbalului arădean și românesc, după aflarea veștii că Adrian Lucaci s-a stins din viață. În urmă cu șapte ani a fost diagnosticat cu o boală neiertătoare, cu care s-a luptat fantastic până la sfârșit, având mereu în minte cele mai dragi lucruri – familia și fotbalul.

Născut pe 28 iunie 1966, Adi Lucaci a început fotbalul la Rapid (Vagonul) Arad. A debutat în echipa de seniori pe când avea numai 16 ani. În vara anului 1984, antrenorul Nicolae Pantea l-a chemat la UTA, unde s-a remarcat timp de trei ani. ”Ochit” de Universitatea Cluj în anul 1987, n-a ajuns pe malul Someșului, ci la Steaua București, în tricoul căreia a debutat pe prima scenă.

Anul 1988 i-a adus mutarea la Sportul Studențesc. Acolo, în ”Regie”, s-a consacrat și trăit câțiva dintre cei mai frumoși ani ai alb-negrilor. În 1993 a ajuns la Universitatea Cluj, cea care-l dorise cu câțiva ani mai devreme, a rămas un sezon acolo, apoi s-a întors acasă, la UTA, unde jucat până în 1996. Avea numai 30 de ani, dar o mai veche accidentare la genunchi l-a oprit să mai continue la nivel înalt. Când a tras linie, număra 181 de meciuri jucate în ”A” și 11 goluri marcate.

A mai fost jumătate de an în tricoul Telecomului, apoi a devenit antrenor și conducător la mai multe echipe arădene, pe lângă Telecom mai pot fi amintite Șoimii Lipova sau Progresul Pecica.

În 2010 a preluat sectorul de competiții al Asociației Județene de Fotbal Arad, iar în 2014 a fost ales președintele forului, câștigând un nou mandat acum doi ani. Și mereu a rămas aproape de Bătrâna Doamnă, care îi mulțumește pentru tot ce i-a oferit.

Odihnește-te în pace, Adi Lucaci!”, este mesajul celor de la UTA.

Federația Română de Fotbal regretă profund dispariția lui Adrian Lucaci și transmite condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați. „A fost antrenor la echipe din zona Aradului, Telecom Arad, Șoimii Lipova, Universitatea Arad, și conducător la cluburi din Divizia C și D. În perioada 2010-2014 a făcut parte din Comisia de Competiții a AJF Arad. În 2014 a fost ales președinte al Asociației Județene de Fotbal Arad, instituție pe care a reușit să o redreseze într-un moment în care „insolvență” și „faliment” erau cuvintele cele mai rostite în fotbalul arădean.

Prin principiile de bună guvernanță pe care le-a aplicat la conducerea fotbalului arădean, a reușit să ridice nivelul fotbalului în județ și în iunie 2018 a fost reales președinte. Fotbalul românesc a pierdut unul dintre oamenii care prin exemplaritate, competență, distincție și modestie a oferit o contribuție importantă dezvoltării acestui sport în județ și în întreaga țară.

Condoleanțe familiei și celor apropiați! Dumnezeu să îl odihnească!”, transmite Federaţia Română de Fotbal.

Mesaje de condoleanţe şi amintiri cu Adi Lucaci au venit de peste tot încă de aseară, de la foşti colegi de generaţie şi prieteni, până la conducători de cluburi.

Fotografia semnată de Viorel Musca e din 22 martie 1995. Adi Lucaci juca într-o superbă echipă a UTA-ei care învingea Rapidul, la Arad, cu 1-0.

Facebook Comments