La Pecica se va consuma ”Folk pe pâine”! Festivalul a ajuns la ediția a zecea!

by webeditor

 

Timp de două zile, Pecica devine capitala neoficială a folkului românesc. Tradiționalul festival ”Folk pe Pâine” a ajuns la ediția a zecea și va avea loc săptămâna aceasta, vineri și sâmbătă. Doamna Eugenia Ponta Pete, directoarea Casei de Cultură ”Doru Ioan Petescu”, este de câteva zile bune prinsă în verva organizării evenimentului ce reunește foarte mulți folkiști recunoscuți în țară și străinătate: ”Vom fi din nou la cort, dar în alt cadru, la fel de ospitalier. În cele două seri, vom servi folk pe pâinea noastră vestită și vom împleti poezia scrisă cu cea cântată. Pentru că ne este dor, vă așteptăm cu bucurie!”

Spre deosebire de anii trecuți, ediția din acest an se va desfășura într-un alt loc, care la rândul său își crează o identitate specială, cu ajutorul evenimentelor. Este vorba de Ferma de Bivoli Pecica, situată la marginea orașului, foarte aproape de stadion. ”Am ajuns la ediția a zecea a acestui festival la care noi ținem foarte mult. Ne bucurăm că an de an vin la Pecica tot mai mulți iubitori ai folkului de calitate. Îi asigur că și în acest an vor fi două zile pline de programe diverse, pentru toate gusturile. Noi, ca și administrație locală, vom investi permanent în cultură. O societate modernă, o societate dezvoltată, nu poate trăi fără cultură. Îi așteptăm pe toți iubitorii de cultură, nu numai de folk, să vină la Pecica să se bucure împreună cu noi de un festival apreciat”, a declarat Petru Antal, primarul orașului Pecica.

Atât vineri 2 septembrie, cât și sâmbătă 3 septembrie, programul va începe la ora 19, intrarea fiind liberă. Programul complet îl regăsiți pe afișul oficial al evenimentului, atașat acestui articol.

Facebook Comments