La debutul lui Stoican pe banca Craiovei, UTA vrea să câştige în Liga 1 după o pauză de o lună şi jumătate!

by Sorin Haut

Fără victorie de cinci meciuri oficiale, patru în campionat şi unul în Cupă, UTA e obligată să câştige împotriva nou promovatei FCU Craiova pentru a reveni în lupta pentru locurile de play-off din Liga 1. Aşadar, la două luni distanță de la victoria cu 1-0 în faţa lui CSU Craiova, “Bătrâna Doamnă” găzduiește şi cealaltă Universitate a Băniei, echipa patronată de familia Mititelu. Oltenii nu o duc prea bine pe scena primului eșalon, ocupând locul 14, cu doar nouă puncte adunate în 11 etape. Bilanţ ce i-a fost fatal lui Adrian Mutu, fostul selecționer al naționalei de tineret fiind demis de la cârma lui FCU Craiova chiar înaintea acestui meci cu UTA. În locul său a venit Flavius Stoican, antrenor care promite să facă mai multe şi să salveze echipa de la retrogradare, căci ăsta e obiectivul. În ceea ce o priveşte pe UTA, trupa lui Laszlo Balint a început excelent turul, la un moment dat a fost pe podium şi chiar a sperat la poziţia de vicelider înaintea confruntării cu Rapid, dar de acolo parcă s-a rupt ceva în angrenajul “roş-albilor”, care etapa trecută abia au scos un egal norocos, la ultima respirație, cu Dinamo, “reuşind” să întrerupă astfel seria de eşecuri la rând a “câinilor roşii”. Practic, UTA a uitat să câștige în ultima lună şi jumătate, iar bilanţul negativ a făcut ca echipa să cadă până pe locul 8 în clasament. Balint spune că a pregătit în cele mai mici detalii duelul cu gruparea lui Stoican, iar de data asta victoria ar trebui să le surâdă arădenilor:

Laszlo Balint: “Suntem pregătiţi pentru absolut orice, am pus multe lucruri la punct”

„Este a doua oară consecutiv când jucăm împotriva unei echipe care își schimbă antrenorul. Este un detaliu destul de important. Bineînțeles că un antrenor nou, mai ales unul care a avut aproape două săptămâni la dispoziție să pregătească jocul, poate schimba abordarea. Dar, noi ne facem temele cum se spune, încercăm să prezentăm cât mai multe informații jucătorilor. O să fie foarte important să știe, cel puțin din punct de vedere individual, la ce să se aștepte de la adversarii direcți. Ca abordare, nu știu dacă vor fi schimbări spectaculoase în ceea ce privește sistemul de joc, trebuie să ne gândim că inclusiv Adi Mutu a alternat un pic sistemele de joc, inclusiv la ultima etapă împotriva Universității Craiova. Noi suntem pregătiți pentru absolut orice și o spun din nou, e foarte important să aplicăm cu curaj și cu încredere ce am pregătit în toată această perioadă și atunci sunt convins că va veni și rezultatul”, susține Laszlo Balint. Chiar la debutul pe banca caiovenilor, Flavius Stoican se confruntă cu absențe de lot importante în deplasarea de la Arad. Fundașul Diallo și atacanții Bauza, Compagno și Vieira nu pot evolua cu UTA. În schimb, antrenorul Aradului e ceva mai norocos şi nu se confruntă cu probleme de efectiv, cu excepţia suspendării lui Batha, eliminat cu Dinamo:

Absenţe importante la olteni, Batha e suspendat la UTA. Arbitrează piteşteanul Popa!

„Toată lumea e aptă, nu mai sunt probleme medicale. Doar Batha nu intră în calculele meciului de duminică. Nu au fost două săptămâni de pregătire ușoare, deoarece ne dorim să câștigăm meciul cu FCU Craiova, iar noi nu venim după un meci tocmai reușit la Dinamo, cel puțin în prima repriză. A fost un un subiect de analiză și multe lucruri de pus la punct. Cred că, acum, toată lumea e decisă să facă tot ce îi stă în putere să câștigăm”, mai spune Balint. „Fluieră” un arbitru nu prea simpatizat la Arad, după acel UTA – Dinamo 0-1 din sezonul trecut, Cătălin Popa! De altfel, piteşteanul a şi fost recuzat de UTA după acel meci, dar iată-l acum că revine pe „Francisc Neuman”, ajutat la cele două margini de Bogdan Gheorghe (Bucureşti) şi Marius Marica (Bistriţa), cu Laszlo Sajtos din Sibiu observator. Meciul UTA – FCU Craiova se dispută duminică, ora 17:30 şi contează pentru runda a 12-a din Liga 1. Vă reamintim că arena “Francisc Neuman” va putea fi ocupată doar în proporţie de 50% din capacitate, ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi. La meci au acces doar persoanele vaccinate cu doza completă sau care au trecut prin boală în ultimele şase luni. Testele antigen sau PCR nu sunt valabile!

Facebook Comments