KOVESI: „PRESIUNILE PUBLICE LA ADRESA PROCURORILOR AU CRESCUT IN 2013“

by Cosmin Mihuta

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat joi, la prezentarea bilanţului activităţii DNA, că 2013 a fost anul în care presiunile publice la adresa procurorilor au înregistrat „un trend puternic ascendent”.

Codruţa Kovesi a arătat, în prezentarea bilanţului activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că în 2013 a fost desemnată o nouă echipă managerială a structurii centrale şi au fost numiţi noi procurori şefi la nivelul unor structuri teritoriale.

De asemenea, anul trecut a fost modificată semnificativ competenţa DNA şi au fost adoptate acte normative importante, care au schimbat regimul instrumentelor investigative folosite în anchetele anticorupţie, a spus Kovesi.

„Totodată, a fost anul în care presiunile publice la adresa procurorilor au înregistrat un trend puternic ascendent. Este încurajator însă că această situaţie a determinat o reacţie fără precedent a societăţii civile şi a observatorilor internaţionali”, a adăugat procurorul şef al DNA.

La conferinţa în care este prezentat bilanţul activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie participă premierul Victor Ponta, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, adjunctul procurorului general, Codruţ Olaru, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Alina Bica, precum şi mai mulţi reprezentanţi ai ambasadelor.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/kovesi-presiunile-publice-la-adresa-procurorilor-au-inregistrat-un-trend-puternic-ascendent-in-2013-12158073.

Facebook Comments