KLAUS JOHANNIS A PROMULGAT NOUL COD FISCAL. CARE AU FOST MOTIVELE DECIZIEI SALE

by Paula Craciun

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, luni, o conferinţă de presă, în care a explicat motivele pentru care a promulgat astăzi nou Cod Fiscal.

„Codul Fiscal a fost retrimis în Parlament şi multă lume s-a întrebat de ce şi de ce nu am spus nimic. Au fost două motive. Primul a fost legat de faptul că nu avusese loc o dezbatere publică, aşa cum se cuvine. Codul Fiscal este una din legile foarte importante, este nevoie pentru o astfel de lege de o dezabatere pe mai multe faţete, o dezbatere aprofundată la care participă toţi actorii implicaţi şi informaţi” a spus preşedintele.

„În Parlament o astfel de dezbatere nu avusese loc. În societatea civilă s-a dezbătut foarte puţin. Am considerat că nu este bine şi este nevoie de o dezbatere mai amplă. Acest lucru s-a şi întâmplat, după retrimitere. Bine ar fi fost să fi avut loc şi înainte” a mai spus Klaus Iohannis.

„Al doilea motiv, am vrut să se analizeze foarte bine şi să se ajungă la concluzia potrivită, având în vedere că varianta iniţială a propus o relaxare fiscală..prea multe măsuri de relaxare fiscală mi s-au părut nepotrivite. Am considerat că nu trebuie să spun, ca preşedinte, ce măsuri să intre în vigoare. Faptul că a doua oară Codul Fiscal a fost aprobat aproape în unanimitate a fost un lucru foarte bun, sunt foarte mulţumit de modul în care a decurs dezbaterea publică, inclusiv dezbaterea dintre partide. Din aceste motive am promulgat astăzi Codul Fiscal” a explicat preşedintele.

Sursa: antena3.ro

Facebook Comments