Kate Middleton, acuzată că a sfidat mișcarea „Time’s Up”

by Dana B.

Ducesa de Cambridge a participat alături de soțul ei la gala de decernare a premiilor BAFTA 2018. Kate Middleton a purtat cu această ocazie o rochie verde, alegere pentru care a fost acuzată că a sfidat mișcarea Time’s Up, care a recomandat participanților la eveniment să poarte negru.

Kate Middleton și prințul William, care este preşedintele BAFTA, au participat la cea de-a 71-a gală a Premiilor cinmatografiei Britanice. Ducesa de Cambridge a purtat o rochie vaporoasă semnată Jenny Packham, căreia i-a asortat un colier de smaralde şi o geantă plic neagră.

La fel ca și la Globurile de Aur din ianuarie, participanții la Premiile BAFTA din acest an au fost încurajați să poarte negru în sprijinul inițiativei ”Time’s Up”, care se opune hărțuirii, asaltului și agresăriifemeilor. Multe dintre celebrități au participat la gala BAFTA 2018, inclusiv Angelina Jolie și Jennifer Lawrence s-au îmbrăcat în negru.

Există totuși un motiv pentru care Kate Middleton nu a ales o ținută neagră. Familia regală britanică nu are voie să se aleagă o poziție politică, protocolul specificând că trebuie să păstreze constant neutralitatea. Astfel, Ducesa de Cambridge a ales o rochie verde, la care a accesorizat o eșarfă neagră. Astfel, Kate a fost atât acuzată că a sfidat mișcarea Time’s Up, cât și lăudată pentru alegerea ei, căci mulți au interpretat alegerea eșarfei de culoarea neagră drept o decizie pentru susținerea mișcării.

Gala de decernare a premiilor BAFTA 2018 a avut loc duminică, 18 februarie începând cu ora  locală 21.00 (19.00 – ora României). Premiilor BAFTA sunt oferite anual pentru realizări deosebite în cinematografie şi televiziune de către Academia Britanică de Film şi Televiziune.

Cea de-a 71-a Gala BAFTA se desfăşoară la Royal Albert Hall din Londra şi este prezentată în premieră, de actriţa Joanna Lumley care îl înlocuieşte pe Stephen Fry, actorul care a fost anchetat de poliţia irlandeză pentru că a spus despre Dumnezeu că este un ”prost maniac”, gazdă a ceremoniei de 12 ori.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments