Karl Nehammer anunță că Austria nu renunță la veto-ul împotriva aderării României la Schengen

by Andreea Radu

Potrivit presei din Austria, Karl Nehammer apără veto-ul împotriva aderării României la Schengen și vorbește despre introducerea unor controale sporite la granița cu Italia. Cancelarul federal Karl Nehammer are în vedere introducerea unor controale sporite la frontierele cu Italia, care este partener Schengen, din cauza migranților care ajung în Lampedusa.
Într-un interviu acordat ziarului Kleine Zeitung, cancelarul a răspuns afirmativ la întrebarea: „Vom controla în curând și frontiera cu Italia după ce Lampedusa a declarat stare de urgență?”.
Mai mult, publicația austriacă anunță că Nehammer vrea să mențină veto-ul Austriei împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen.
Potrivit lui Nehammer, autoritățile austriece au intensificat operațiunile de control în zona de frontieră cu Italia, ca răspuns la instituirea stării de urgență în Lampedusa, după ce 9.000 de persoane au debarcat pe insulă, scrie antena3.ro.
Citește și: Revolta fermierilor români față de importul de cereale din Ucraina: „Vom ieși în stradă. Vom bloca tot!”
„Urmărim acest lucru. Este vorba despre lupta împotriva rutelor de contrabandă (…)”, a declarat cancelarul, care a precizat că a vorbit la telefon cu premierul italian Giorgia Meloni pe această temă, potrivit Der Standard.
Despre aderarea României și Bulgariei la Schengen, Karl Nehammer a afirmat că Austria își menține veto-ul.
„Extinderea poate fi pusă în aplicare doar atunci când protecția frontierelor externe funcționează. Acesta nu este momentul potrivit”, a spus el, pentru Kleine Zeitung.

Facebook Comments