Jurnalist de la „The Wall Street Journal”, reţinut în Rusia sub acuzaţia de spionaj

by Andreea Radu

Serviciul rus de securitate internă FSB a anunţat joi că un reporter al cotidianului american „The Wall Street Journal”, Evan Ghershkovich, a fost reţinut în oraşul Ekaterinburg din Urali, fiind suspectat de spionaj, conform agenției de presă Interfax, citate de hotnews.ro.
Într-un comunicat citat de Interfax, FSB spune că a „oprit activităţile ilegale ale cetăţeanului american Gershkovich Evan, născut în 1991, corespondent al biroului din Moscova al ziarului american The Wall Street Journal, acreditat la Ministerul rus de Externe, care este suspectat de spionaj în interesul guvernului american”.
FSB susține, fără a furniza însă nicio dovadă, că Gershkovich ar fi fost însărcinat „de partea americană” să adune informaţii despre „activităţile uneia dintre întreprinderile complexului militar-defensiv”.
Ultimul articol publicat de jurnalist în Wall Street Journal datează din 28 martie şi este o analiză semnată alături de colegul său de la Berlin Georgi Kantchev, intitulată „Economia Rusiei începe să se destrame – Investiţiile sunt în scădere, forţa de muncă este redusă, bugetul este comprimat. Oligarh: ‘Nu vor fi bani anul viitor’”.
Deocamdată, publicaţia americană nu a avut nicio reacţie în legătură cu reţinerea corespondentului său.

Facebook Comments