Jurnalismul din vestul țării este mult mai sărac: drum lin, Florin Matei…

by Sorin Haut

O nouă veste foarte tristă a venit în această după amiază pentru presa arădeană, dar în special pentru jurnalismul sportiv din vestul țării, acolo unde era foarte cunoscut și extrem de apreciat. Florin Matei, căci despre el este vorba, s-a stins din viață după o grea suferință, iar anunțul a fost făcut chiar pe contul de Facebook al fostului jurnalist:

Bună,

Într-o ultimă postare pe acest cont, și conform dorinței lui, vă anunț cu regret în suflet că Matei Florin a plecat dintre noi spre o lume mai bună.

Dumnezeu să-l odihnească.

Priveghiul are loc în Arad, la Casa Funerara Rostyl, pe strada Cocorilor, numărul 64, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă la ora 12, la cimitirul Pomenirea.

Daniel Matei”

Unul dintre cei mai vechi și buni jurnaliști sportivi ai Aradului, Florin Matei s-a remarcat și ca scriitor, pentru că în urmă cu cinci ani, în luna august a anului 2017, vedea lumina tiparului cartea scrisă de el, „Fotbalul care odinioară zâmbea”, lansată într-o sală plină a Consiliului Județean, la a cărei apariție au fost prezenți fotbaliști reprezentativi ai Aradului, dar și mulți colegi de breaslă. Născut în zona Bradului, județul Hunedoara, Florin s-a stabilit de mulți ani în Arad, unde avea să se îndrăgostească iremediabil de UTA.

A fost de-a lungul timpului un nostalgic al vremurilor și fotbalului de altădată, mult mai curat și fermecător. S-a remarcat în special ca și gazetar la publicația Fotbal Vest, săptămânalul care rezistă de câteva decenii bune în presa scrisă românească. O fire liberă, un om drept și demn, dar și foarte talentat, cu un condei remarcabil, Florin Matei a plecat astăzi spre o lume mai bună. Iar noi îl regretăm enorm și nu îl vom uita niciodată..

Drum lin, Florine…Dumnezeu să te odihnească în pace!

 

 

 

Facebook Comments