Juniorii „roş-albi“ fac spectacol în Liga Elitelor

by Sorin Haut

Pe arena din Sânicolaul Mic, echipele UTA-ei angrenate în Etapa Preliminară U19 și U17 au dat piept cu juniorii de la Dacia Orăștie.

În meciul de U19, UTA a învins cu 8-0. În prima repriză, utiștii au început bine, ratând două faze în primele cinci minute. Contrar așteptărilor a urmat un joc apatic care ducea spre un 0-0 la pauză. Gruiescu a luat însă o acțiune pe cont propriu pe partea stângă, a driblat doi jucători, după care l-a executat pe portarul advers.

Trezirea a urmat după pauză. Desprinderea vine după un autogol: Gruiescu presează un adversar, care trimite mingea în proprie poartă. Moraru face 3-0 cu un șut imparabil de la 20 de metri, la vinclu. Gruiescu mai marchează de două ori, reușind hattrick-ul. Iese la rampă cu o dublă și Obrad, ambele goluri în urma unor șuturi din afara careului. Nagy s-a remarcat și el cu un gol pe lista marcatorilor.

UTA U 19: Creța – Popa, Sabău, Onuțan, Tudor, Gruiescu, Covaci, Moraru, Teodorovici, Petcuț, Nagy.
Au mai jucat: Obrad, Stan, Iucie.
Au marcat: Gruiescu (3), Moraru, Obrad (2), Nagy.

„În prima repriză din cauza lipsei de concentrare s-a ratat destul de mult, așternându-se o stare de nervozitate. E un pic deranjant totuși că jocul nu merge așa cum ne-am dori. Dacă nu se schimbă ceva ne va fi foarte greu atunci când vom întâlni echipe mai bune. Jucătorii trebuie să înțeleagă că așa cum te răsplătește, fotbalul te poate și pedepsi dacă nu faci ceea ce trebuie“, a precizat la finalul partidei Costel Bogoșel.

În cea de-a doua partidă, UTA U17 a câștigat cu 10-0 partida contra vecinilor de județ. Juniorii arădeni au deschis scorul în minutul 4 printr-un penalty transformat de Maier. Au urmat pe rând Moldovan, dublă (8,10), Jula (9,14) și Nicoară (25), prima repriză încheindu-se 6-0.

La revenirea de la vestiare utiștii nu au luat piciorul de pe accelerație. Jula a marcat imediat de la reluare. L-au urmat Aslău (43) și Maier, tot din penalty (65). Cel care a închis tabela a fost același Jula, care a marcat al patrulea său gol în această partidă.

UTA U17: Manea – Maier (C), Irimia, Turc, Găină, Moldovan T., Vulturar, Aslău, Moldovan C, Jula, Nicoară.
Rezerve: Iucie, Suciu, Nădăban, Cleuță, Miclea, Palea, Merca.
Au marcat: Maier (p. 4, 65), Moldovan C. (8, 10), Jula (9, 14, 40, 70), Nicoară (25), Aslău (43).

„Mă bucur pentru realizările băieților. La câte goluri au marcat cred că s-au răzbunat și pe ocaziile avute în partida cu cei de la Poli. Sperăm să intrăm pe un făgaș normal și să avem la fiecare meci cât mai multe realizări. Urmează deplasarea la Simeria, urmată de meci acasă cu LPS Sebeș, iar eu sper să câștigăm ambele meciuri“, a declarat la finalul partidei Mircea Aslău. (uta-arad.ro)

Facebook Comments