Juniorii UTA-ei au trecut de rivalii de la Poli Timişoara, în Liga Elitelor şi Cupa României

by Sorin Haut

Weekend pozitiv pentru echipele de juniori ale UTA-ei angrenate în competițiile naționale. Trei formații s-au impus în întrecerile rezervate juniorilor, UTA U19 și UTA U16, în Liga Elitelor și UTA 2007 în Cupa României U15. Echipele învinse au fost UTA U17, în Liga Elitelor și UTA 2008, în Cupă.

Liga Elitelor U19: (play-out) U19 / UTA – Poli Timișoara 3-0 (2-0)

Pe „Motorul“ s-a disputat derby-ul din play-out-ul Ligii Elitelor U19. Protagoniste, marile rivale UTA și Poli. În prima jumătate de oră, s-a dus o luptă surdă între cele două careuri, cu rare ocazii de poartă. În minutul 39 , Cibiprofită de nesiguranța apărării poliste și înscrie, asta după ce, în aceeași fază, atât el cât și Mercioiu nu au reușit să bage mingea în „ațe” din interiorul careului. La un corner pentru timișoreni, Roșca scoate de la rădăcina barei și menține avantajul pentru UTA. Pe final de repriză, Cibi recuperează o minge la mijlocul terenului, îl deschide pe Popa pe stânga, care centrează perfect în careu pentru capul lui Mercioiu: 2-0.

În startul actului secund, Poli a ratat șansa sărevină în joc, transversala salvându-i pe arădeni. În minutul 70, Pop pătrunde pe dreapta, centrează pe jos în careul mic, iar Mihaireia din alunecare pentru 3-0, scor cu care s-a și încheiat meciul. Așadar, succes „roș-alb” semnat de jucători din circuitul echipei de Liga 1. În urma acestui succes, UTA s-a dus la 4 puncte peste „alb-violeți” în fruntea clasamentului play-out din seria de vest.

UTA: Roșca, Manoilă, Roșu, Bokșe, Sarkozi, Cibi, Mihai, Pop, Bulza, Popa, Mercioiu. Au mai jucat: Iurasciuc, Ronai, Hrincescu, Andreaș. Antrenori: Sandu Gaica și Adi Ungur.

Liga Elitelor U17: (play-off)/ UTA – Universitatea Cluj 1-4 (0-0)

Tot pe sinteticul din Aradul Nou, UTA a primit vizita ocupantei de pe locul 1 în play-off-ul Ligii Elitelor U17, Universitatea Cluj. Se anunța o partidă dificilă, mai ales că juniorii Academiei UTA nu au mai simțit gustul victoriei de șase etape. Cu ajutorul intervențiilor lui Popescu, arădenii au rezistat presiunii oaspeților doar o repriză. În partea a doua, după minutul 60, clujenii au marcat de patru ori pe „Motorul”. Pe final de meci, în urma unui contraatac, Nica scapă și-l execută pe portarul advers cu un șut puternic din marginea careului.

UTA: Popescu, Mara, Purdescu, Joldea, Mitu, Nica, Buză, Blaga, Bădău, Ristin, Morar. Au mai jucat: Covaci, Călin, Caia, Petriko. Antrenori: Marius Ciubăncan și Sorin Botiș.

Liga Elitelor U16: (play-out): Viitorul Cluj – UTA 0-1 (0-1)

UTA U16 a avut meci la Cluj, cu Viitorul, contând pentru etapa a 7-a din seria a 4-a a play-out-ului Ligii Elitelor. Nici ocupanta locului 2 nu le-a pus probleme juniorilor Academiei UTA, care au ajuns în această fază a competiției la șapte victorii consecutive. Unicul gol a fost marcat de Bușu, pe un contraatac, din pasa lui Olăroiu.

UTA: Egeto, Maghiar, Mocriș, Mercea, Roman, Funkenhauzer, Olăroiu, Aslău, Neaga, Curtuiuș, Bușu. Au mai jucat: Roșu, Bercea, Pârvănescu, Grigoraș. Antrenori: Sorin Botiș și Sebastian Huțan.

Victorii arădene şi în Cupa României U15, pentru UTA şi Atletico

Odată încheiat sezonul regular al Ligii Elitelor U15 am aflat și echipele calificate în 16-imile Cupei României, respectiv primele două echipe clasate din fiecare cele 16 serii. Aradul a prezentat la startul competiției trei echipe, dintre care două au mers mai departe.

UTA 2007 – Poli 2-0

Pe stadionul „Motorul”, am avut parte de derby-ul Vestului, UTA prezentându-se cu echipa de 2007. În prima repriză, Poli  a câștigat la capitolul posesie, iar transversala le-a refuzat de două ori bucuria golului. Utiștii s-au axat mai mult pe contraatacuri tăioase, iar pe finalul primei părți Gogea l-a găsit în careu pe Chiș, care a deschis scorul. La reluare, arădenii au modificat din nou tabela. După minge recuperată în jumătatea adversă, Chiș (foto) a prins un șut de zile mari, de la 25 de metri și portarul „alb-vileților” era din nou bătut. După două intervenții salvatoare ale lui Cîmpan, luciditatea timișorenilor a avut de suferit, iar fluierul final o trimite pe UTA în optimile de finală ale Cupei României.

UTA 2007: Cîmpan – Sucigan, Vicar, Bejenaru, Chiș, Muntean, Gogea, Hărdăuț, Bonchiș, Huc. Au mai jucat: Stamorean, Iosin. Antrenori:  Costel Bogoșel și Sandu Țamboi.

Galaxy Timișoara -UTA 2008 2-0

Angrenată în aceeași competiție, UTA 2008 (campioana seriei a 10-a) a avut meci eliminator la Timișoara, contra celor de la Galaxy. Bănățenii au terminat pe locul 2 în seria a 11-a, iar în ultimul meci al campionatului au învins-o pe Poli, câștigătoarea grupei, cu 6-2. Terenul greu s-a dovedit a fi un adversar în plus în special pentru utiști, care participă la competiție alături de juniori mai mari ca și vârstă. Gazdele au pecetluit soarta partidei prin două faze fixe, în minutele 18 și 68, iar Galaxy Timișoara – UTA 2008 s-a terminat 2-0.

UTA 2008: Pop – Vereș, Ancateu, Ene, Dolga, Hodoșan, Corchiș, Păduraru, Țăroi, Cismaș, Leca. Au mai jucat: Burcă, Iancu, Șușcă, Dronca. Antrenori: Sandu Gaica, Radu Mărginean.

ACS Alma Sibiu – CS Atletico Arad 0-2

Campioana incontestabilă a seriei a 12-a, Atletico Arad 2007, s-a deplasat la Sibiu pentru a-și lua, fără mari probleme, biletele pentru optimi. Pe un teren mocirlos, impracticabil, Stanciu și Câmpan au înscris în contul echipei antrenate de Adi Petruț și Vivi Erdei. S-a terminat 0-2 doar pentru că formația arădeană a ratat nenumărate ocazii, multe dintre ele și din cauza așa-zisei suprafețe de joc.

Atletico 2007: R. Rusu – V. Pop Vlad, Marinescu, Centye – Calotă, Felea, Indreica, M. Rusu – Stanciu, Ad. Dragoș, M. Salka. Au mai jucat: L. Câmpan, Măgulean, Crainic, Paștină, Ștef.

Facebook Comments