Juniorii UTA-ei au revenit cu trei victorii în Liga Elitelor, doar la U17 a fost eşec

by Sorin Haut

Weekend pozitiv pentru juniorii Academiei UTA la reluarea întrecerilor în Liga Elitelor. Sunt trei victorii din patru meciuri, în condițiile în care formația de 2008 a lui Sandu Gaica a avut parte de etapă liberă.

Liga Elitelor U19 (play-out): LPS Banatul Timișoara – UTA 1-5 (0-1)

Juniorii mari ai UTA-ei au deschis wekendul cu meciul de la Timișoara cu LPS Banatul, din cadrul etapei a 5-a din play-out-ul Ligii Elitelor U19. Scorul a fost deschis pe finalul primei reprize, Rareș Pop (foto 1) executând impecabil o lovitură liberă din marginea careului. La reluare, timișorenii egalează, dar UTA revine în avantaj prin Bota, după o lovitură de la colț. În urma unor combinații cu Mihai, Pop face „dubla” cu un șut la colțul lung, din careu. Manoilă trimite o diagonală pentru Popa, care scapă singur, driblează portarul și înscrie golul cu numărul patru. În urma unei posesii prelungite, mingea ajunge dintr-un clinci la Pop, care face „tripla” și stabilește scorul final: LPS Banatul – UTA 1-5.

UTA U19: Roșca – Manoilă, Bota, Bokșe, Sarkozi, Mihai, Ronai, Pop, Bulza, Popa, Andreaș. Au mai jucat: Roșu, Kiss, Călin, Hrincescu. Antrenor: Adi Ungur și Sandu Gaica.

Săptămâna viitoare UTA U19 are meci în deplasare la LPS Bihorul Oradea.

Liga Elitelor U17 (play-out): LPS Banatul Timișoara – UTA 4-1 (0-1)

Meciul al doilea dintre LPS și UTA s-a disputat în cadrul etapei a 5-a din play-off-ul Ligii Elitelor U17. Partida părea identică cu cea de la juniorii mari, Nica ducând-o pe UTA în avantaj la pauză. După zece minute de la reluare, juniorii de la Banatul au reușit să egaleze. Diferența de vârstă și-a spus cuvântul, gazdele au preluat frâiele jocului și au reușit să mai marcheze de trei ori, scor final 4-1.

UTA U17: Malița, Temian, Joldea, Buza, Olăroiu, Ristin, Mitu, Nica, Blaga, Bădău, Morar.
Au mai jucat: Popescu, Caia, Petrico. Antrenori: Sorin Botiș și Marius Ciubăncan.

Săptămâna viitoare UTA U17 are meci în deplasare la Universitatea Craiova.

Liga Elitelor U 15 (seria a 12-a): ACB Ineu – UTA 2007 1-2 (0-1)

Ziua de duminică pe „Centralul” ineuan a început cu un derby arădean, în seria a 12-a a Ligii Elitelor U15. Ineu – UTA 2007 era un duel de locul 3, pe care „roș-albii” l-au câștigat cu 2-1. Oaspeții au deschis scorul în minutul 20, prin Burtea, care a fructificat centrarea lui Sucigan. Ineuanii au egalat imediat după pauză,prin Miculaiciuc, care primit o pasă filtrantă, a scăpat în viteză spre poartă și nu l-a iertat pe Cîmpan. Șansa avea să fie de partea „roș-albilor” care s-au impus printr-un autogol al gazdelor, în urma unui șut pornit din gheata lui Huc (foto 2).

Formații:

ACB Ineu: Bătrâna – Pop, Farago, Mercea, Trânc – Mureșan – Guti, Haniș, Miculaiciuc, Ioniac – Gal. Au mai jucat: Oprean, Ilisia, Lazea. Antrenori: Teo Mihuț și Cristian Sculici

UTA: Cîmpan, Sucigan, Vicar, Bejenar, Stamorean, Burtea, Muntean, Gogea, Hardăuț, Huc, Bonchiș. Au mai jucat: Cosma, Iosin, Gal, Vîrva. Antrenori:Costel Bogoșel și Alexandru Țamboi.

Liga Elitelor U16 (play-out): ACS Târgu Mureș – UTA 0-4 (0-1)

În cea de-a doua partidă a zilei de duminică, UTA U16 s-a deplasat la ACS Târgu Mureș, meciul contând pentru etapa a 5-a din play-out-ul Seriei a 4-a. În ciuda diferenței de vârstă în favoarea arădenilor, scorul la pauză a fost doar 0-1. Neaga a marcat din alunecare în urma unei centrări a lui Curtuiuș. La 7 minute de la startul reprizei a doua, același Neaga face „dubla” după o fază aproape trasă la indigou. În minutul 70, Bușu ia o acțiune pe cont propriu, intră în careu și finalizează cu un șut violent la vinclu. Cu 5 minute înainte de final Curtuiuș trimite o folha seca de la 25 de metri și închide tabela: 0-4.

Etapa viitoare utiștii au meci la LPS Banatul Timișoara, ultima clasată în play-out-ul Ligii Elitelor U16, Seria a 4-a.

UTA: Hudiștean – Mocriș, Roșu, Murgu, Roman, Funkenhauzer, Aslău, Maghiar, Curtuiuș, Bușu, Neaga. Au mai jucat: Mercea, Bercea, Grigoraș. Antrenori: Sorin Botiș și Sebastian Huțan.

Facebook Comments