Juniorii Academiei UTA, neînvinşi în deplasările din Liga Elitelor

by Sorin Haut

Juniorii Academiei UTA au disputat trei meciuri în deplasare, la Oradea și Cluj, în cadrul etapei a treia a Ligii Elitelor U19, U17 și U16.

Liga Elitelor U16, etapa 3: U Cluj – UTA 1-2 (1-2)

Juniorii de la U16 s-au deplasat la Cluj, pentru meciul cu „U“. Elevii lui Bogoșel, Donca și Țamboi au câștigat cu scorul de 2-1, toate golurile fiind marcate în prima repriză. În minutul 12 Babiciu a urmărit o diagonală, dar a fost faultat în careu. Șerengău a bătut penaltiul care a fost apărat de portar, mingea a revenit în joc, iar dintr-un carambol adversarii și-au introdus mingea în poartă. După doar cinci minute, în urma unei lovituri de colț, clujenii egalează la o bâlbâială în careu a defensivei noastre. Cu trei minute înainte de finalul primei reprize Codrea urcă în banda stângă, până aproape de linia de fund, centrează în careu, iar mingea intră în poartă! În partea a doua ratările mai mari au aparținut tot utiștilor, prin Ciubăncan și Tod, dar scorul final a rămas 1-2.

UTA: Blaga – Varga, Opriș, Pele, Codrea, Șerengău, Sarkozi, Mihai, Mare, Babiciu, Ciubăncan.
Au mai jucat: Vale, Cohuț, Cristea, Ungureanu, Tod.
Rezerve: Brândă.
A marcat: Codrea (37).

Liga Elitelor U19, etapa 3: LPS Bihorul – UTA 0-0

Pe stadionul Tineretului din Oradea, trupa lui Gaica și Ungur au reușit contra LPS Bihorul doar un meci egal, al doilea din acest sezon după egalul de la U Cluj. Ca și atunci, jocul s-a desfășurat aproape la o singură poartă, cea a gazdelor. Lipsa de ispirație la finalizare sau/și neșansa au făcut ca jocul să se termine la egalitate.

UTA 19: Opric – Haloș, Vidican, Dardai, Mohaci, Truță, Cocriș, Rădulescu, Merian, Gavrilă, Jula.
Au mai jucat: Boștină, Sfârlea, Paunchici, Răzban.
Rezerve: Pașcu, Tirian.

Liga Elitelor U17, etapa 3: LPS Bihorul – UTA 0-5 (0-2)

UTA U17 continuă forma bună din acest început de sezon și se întoarce de la Oradea cu o nouă victorie categorică. Primul gol vine de la Maxim, în minutul 5, care șutează la colțul lung, din interiorul careului. Scorul pauzei e dat de execuția lui Borcea, care scapă singur pe dreapta și înscrie cu un șut tot la colțul lung.

În partea a doua elevii lui Donca reușesc să mai marcheze de trei ori. În minutul 60 Pătlăgică prinde un șut din afara careului, 0-3. După doar două minute, Puta, urcat în banda stângă, are o execuție superbă de la 35 de metri, sub bară, 0-4. Scorul final este dat de Narsesovici, cu 10 minute înainte de finalul partidei. Acesta prinde un șut în bară, mingea îi revine și face 0-5.

UTA: Roșca – Popa, Bortiș, Măguleanu, Puta, Pătlăgică, Mercioiu, Andrieș, Rotea, Borcea, Maxim.
Au mai jucat: Rigo, Narsesovici, Tambor, Onișor, Mocanu.
Rezerve: Putnic, Blaga.
Au marcat: Maxim (5), Borcea (29), Pătlăgică (60), Puta (62), Nersesovici (80).

Miercuri, 21 august, ora 16, UTA U19 și U17 primesc pe Motorul vizita echipei Ardealul Cluj. La U16, UTA dă piept pe terenul din Sânicolaul Mic, de la ora 10, cu ocupanta locului 1, ASU Politehnica Timișoara. (sursă: uta-arad.ro)

Facebook Comments