Junioarele mici de la CSM Arad au urcat pe podiumul național la ritmică: Mara Cercel – campioană la 9 ani, medalii pentru echipe!

by Sorin Haut

Campionatele Naționale de junioare II și III de la Constanța, desfășurate în weekend, au adus noi rezultate notabile pentru secția de gimnastică ritmică a CSM Arad. Astfel, echipa de junioare III (Elena Francesca Tătar, Mara Cercel, Ana Maria Tau, Antonia Vig și Eliza Cândea) a cucerit medalia de bronz, clasându-se după CSM Cluj-Napoca și ACS Ritmic Aly Gym. Tot la junioare III, 9 ani (2014), Mara Cercel (foto) a devenit campioană națională la individual compus, Francesca Tătar clasându-se pe locul 8. Pe obiecte, Cercel a mai cucerit două medalii de aur, la cerc și panglică și un argint la coardă, iar Tătar s-a clasat pe 7 la cerc și 8 la panglică. La junioare II, 12 ani (2011), Maria Prodan (dublă legitimare CSS 1 Timișoara-CSM Arad) a luat argintul la individual compus, Anca Toma s-a ales cu bronzul, Vanessa Ciochina a terminat pe 6, iar Kaitlyn Varga pe 7. Pe obiecte, la cerc, Prodan a luat argintul, Toma bronzul, Ciochina a terminat pe 4, iar Varga pe 5, la minge, Toma s-a ales cu bronzul, Varga a fost pe 5, iar Prodan pe 7, la măciuci cel mai bine s-a clasat Ciochina, medaliată cu argint, pentru ca Toma, Varga și Prodan să termine în ordine, pe 6, 7 și 8, iar în fine, la panglică, Prodan a luat bronzul, Toma a fost pe 5, Ciochina pe 6, iar Varga pe 9. În concursul pe echipe, echipa de junioare II a CSM Arad (foto text, în componența Anca Toma, Maria Prodan, Kaitlyn Varga, Vanessa Ciochina și Nadia Cândea), a devenit vicecampioană națională, luând medalia de argint.

Cercel, Prodan, Toma și Ciochina au fost medaliatele Aradului la individual

Așadar, rezultate foarte bune pentru gimnastele pregătite de Daniela Chiriac și Tatiana Novikova – cele două fiind antrenoare și ale ansamblului de senioare al României – dar și de mai tânăra Flavia Micula, fostă sportivă a CSM-ului. Urmează în perioada 3-10 iulie Campionatele Mondiale de junioare de la Cluj-Napoca, CSM Arad avându-le în competiție, la ansamblu, pe surorile Andra și Carina Crainic (aflate în această perioadă la o competiție în Egipt), urmate de Cupa Mondială FIG World Challenge Cup, din 12-17 iulie, tot de la Cluj, unde va intra pe covor și ansamblul de senioare al României, cu Aradul în prim-plan: antrenoare Daniela Chiriac și Tatiana Novikova și patru sportive în componență: Dalia Marin, Catrina Buniov, Antonia Stănescu și Alenia Biringer. 

Urmează marile competiții din iulie, la Cluj: Mondiale de junioare și Cupa Mondială!

”Junioarele mici s-au descurcat bine la Naționale, mai ales dacă ținem cont de faptul că am avut și încă avem o perioadă competițională foarte aglomerată. A trebuit să ne împărțim, pentru că avem și ansamblul de senioare, ne-a ajutat puțin și vacanța școlară forțată a fetelor și sperăm să avem rezultate bune. La Europene a fost prima competiție majoră a ansamblului de senioare, unde fetele noastre au concurat cu sportive mai mari ca și vârstă și mai experimentate. Sperăm ca la Cupa Mondială de la Cluj să fie și mai bine și de asemenea ne dorim ca și junioarele de la ansamblu să se remarce la Mondiale, ne-a declarat antrenoarea Daniela Chiriac. (credit foto: stefanghita.ro, facebook: StartUpSportLive)

 

 

 

 

Facebook Comments