JUDECATORII MENTIN SECHESTRUL PE TERENURILE DE LA NADAS, DETINUTE DE FAMILIA COLTEU

by Cosmin Mihuta

Familia Colţeu, care a dobândit terenurile satului arădean Nadăş şi care a intrat recent în atenţia DNA, a contestat măsura punerii sub sechestru a bunurilor, luată de DNA, însă judecătorii Curţii de Apel Timişoara au respins, miercuri, acţiunea înaintată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Soţii Viorica şi Mihai Colţeu au atacat, în 3 martie, la Curtea de Apel Timişoara, măsurile asiguratorii luate de DNA, solicitând ridicarea sechestrului asupra bunurilor.

Procurorul-şef al DNA Timişoara, Tamas Schiffbeck, a declarat corespondentului MEDIAFAX că judecătorii au respins acţiunea soţilor Colţeu, care cereau ridicarea sechestrului asupra bunurilor.

În urma deciziei instanţei, familia Colţeu nu poate să mai exploateze masă lemnoasă din pădurea deţinută în Nadăş, activitate de care se ocupa în mod curent prin firma deţinută – prin intermediul SC Ocolul Silvic Privat Nadăş.

Săptămâna trecută, procurorii DNA Timişoara au făcut percheziţii la două cabinete notariale din Arad şi la ocolul silvic privat din satul Nadăş care aparţine familiei Colţeu, cea care a câştigat în instanţă retrocedarea a peste 8.700 de hectare de teren, aproape tot extravilanul satului, fiind ridicate documente privind hotărârile instanţelor legate de retrocedări.

Conform unui comunicat al DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, de către mai multe persoane, a unor infracţiuni de corupţie cu un prejudiciu estimat la peste 20.971.503 de euro şi 296.942 de lei.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/arad-judecatorii-mentin-sechestrul-pus-pe-bunurile-familiei-colteu-care-detine-terenurile-din-nadas-12204357

Facebook Comments