Jucătorii la loto, nemulțumiti că trebuie să prezinte buletinul în agenție

by Andreea Radu

O nouă lege a generat furie în rândul jucătorilor la Loto. Aceștia sunt obligați să prezinte actul de identitate atunci când cumpără biletele din agenții. Potrivit actului normativ, organizatorii de jocuri de noroc, inclusiv Loteria Română, vor fi obligați să ceară oamenilor să vină cu actul de identitate în buzunar, altfel nu trec pragul agenţiilor, scrie b1tv.ro.
Datele de identificare ale pasionaţilor de jocuri de noroc trebuie păstrate cel puţin 5 ani, se mai stipulează în lege.
Potrivit Legii 326 din 28 noiembrie 2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009, organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora.
Avocaţii atrag atenţia şi spun că, în lipsa consimţământului din partea clienţilor, sancţiunile sunt usturătoare. „În lipsa exprimării acordului de către client şi a folosirii datelor cu caracter personal fără a avea acordul clientului în acest sens se pot aplica sancţiuni enorme, amenzi cu procent din cifra de afaceri”, a declarat avocatul Sandra Grădinaru.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate