Jucătoarele de tenis de masă Irina Rus şi Adela Strună, pe podiumul naţional la tineret

by Sorin Haut

Irina Rus, jucătoare legitimată la CSM Arad și Adela Strună au cucerit medalia de bronz în proba de dublu feminin la Campionatul Național de Tineret de tenis de masă, competiţie încheiat aseară, la Buzău. Cele două jucătoare fac echipă şi în Superligă pentru CS Municipal Arad, dar Strună reprezintă CSM Bistrița la întrecerile individuale. Rus și Strună au trecut în primul tur de Serena Jantea și Denisa Dumitru, cu 3-1, după care a urmat un meci mai greu, câştigat în set decisiv cu Alexandra Ioniță și Andreea Jifcu. În semifinale, au cedat la mare luptă cu Bianca Mei-Roșu și Andreea Teglaș. Perechea de la LPS Constanța a câștigat titlul. Argintul a mers la Andreea Hudușan și Evelyn Ungvari (CSM Slatina/CSM Bistrița), tot pe treapta a treia a podiumului urcând Tania Plăian și Patricia Ianău (CSM Bistrița). Vă reamintim că Rus a fost medaliată cu bronz şi la Cupa României de tineret, întrecere desfăşurată acum o săptămână, tot în Crâng. În proba de dublu feminin au participat alte două jucătoare de la CSM Arad, învinse de campioane în trei seturi. Alesia Sferlea a avut-o alături pe Dora Moldovan, cedând în primul tur cu Mei-Roșu și Teglaș. Ana Barbu a făcut tandem cu Luiza Popescu și au intrat direct în turul secund, unde au fost învinse de constănțence.

Rus – aproape de medalie la simplu şi dublu mixt. Strună, vicecampioană!

Cele trei jucătoare de la CSM Arad au jucat şi în proba individuală dar şi la dublu mixt. Irina Rus a câștigat grupa preliminară, după trei victorii. Pe tabloul principal a învins-o în primul tur pe Patricia Ianău cu 3-1, dar avea să piardă în sferturi cu viitoarea campioană, Tania Plăian, în trei seturi. Ana Barbu a intrat direct pe tabloul principal, dar a pierdut în primul tur cu Andreea Teglaș, în decisiv, 2-3. Alesia Sferlea s-a oprit în faza grupelor, după o victorie și două înfrângeri. Adela Strună a luat argintul, cedând în trei seturi finala cu Plăian, coechipiera de la CSM Bistrița. Ana Barbu a jucat cu Horia Ursuț la dublu mixt. Au trecut în primul tur în trei seturi de Karacsoni/Orban, dar au cedat în decisiv cu Movileanu/Zaharia.

Ana Barbu joacă la Top 16 senioare, tot la Buzău

Alesia Sferlea a făcut pereche cu Patriciu Iosif, fiind învinși în primul tur de Istrate/Teglaș, cu 3-0. Irina Rus a ajuns cel mai departe la dublu mixt dintre arădence, împreună cu Rareș Cuesdean. Au trecut în primele două tururi cu 3-1 de Szilaghi/Strună și Moldovan/Găina. S-au oprit în sferturi după 1-3 cu Oprea/Hudușan (CSM Gloria Buzău/CSM Slatina), care au luat bronz. Cele trei sportive sunt pregătite de antrenorii Cristian Dodean şi Patriciu Muntean. Buzăul găzduiește astăzi şi Top 16 seniori, printre sportive numărându-se şi Ana Barbu, de la CSM Arad.

 

Facebook Comments