Jucăriile din pluş lăsate în faţa Primăriei Arad, în semn de protest după moartea câinelui Zeus, vor fi donate

by Florian Popa

Peste 200 de jucării din pluş care au fost lăsate de cetăţeni în ultimele zile, pe o bordură din faţa Primăriei Arad, în semn de protest faţă de moartea unui câine care s-ar fi îmbolnăvit după ce a fost sterilizat în adăpostul municipalităţii, vor fi donate copiilor nevoiaşi din judeţ.
Iniţiatorii campaniei prin care au fost lăsate jucăriile în faţa Primăriei Arad au făcut un apel la asociaţii de caritate să le ridice şi să le ofere copiilor proveniţi din familii fără posibilităţi.
Arădeanca Daniela Sanda Streinu, voluntară şi membră a Asociaţiei „Progresson”, a răspuns apelului şi a ridicat peste 50 de pluşuri din cele aproximativ 200 care s-au adunat deja în cadrul protestului.
Daniela Sanda Streinu a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că a spălat jucăriile şi urmează să le ofere unor copii din familii aflate în evidenţa asociaţiei.
„Mesajul campaniei iniţiate după moartea câinelui Zeus a ajuns la inimile arădenilor, care s-au arătat solidari. S-au adunat peste 200 de jucării şi am ajuns la concluzia că dacă le mai lăsăm în ploaie se vor deteriora, şi ar fi păcat de ele. Avem în judeţ copii din familii nevoiaşe, care vor fi fericiţi să le primească”, a spus voluntara.
Daniela Sanda Streinu urmează să ridice şi celelalte jucării lăsate pe bordură, pentru a le oferi copiilor.
Zilele trecute, mai mulţi arădeni au început un protest cu jucării din pluş, pe care le pun în faţa Primăriei Arad, după moartea unui câine adoptat de la adăpostul municipalităţii, care s-ar fi îmbolnăvit în urma operaţiei de sterilizare făcută în centru.
Cazul a devenit viral pe reţelele de socializare, după ce o localnică a relatat că a adoptat un câine bolnav de la Adăpostul de Câini al Gospodăririi Comunale Arad – societate finanţată şi aflată sub autoritatea administraţiei locale.
Femeia a relatat că reprezentanţii Adăpostului au refuzat să accepte adopţia înainte de sterilizarea câinelui, deşi arădeanca ar fi dat asigurări că vorbise deja cu un medic veterinar privat pentru a face această procedură în siguranţă. Femeia susţine că, după sterilizarea făcută în centrul municipalităţii, a primit câinele sângerând abundent. Animalul s-ar fi îmbolnăvit pentru că ar fi fost ţinut împreună cu alţi câini, iar rana s-ar fi infectat. După câteva zile, în pofida tratamentelor, câinele Zeus a decedat.

Facebook Comments