JOSE ARAUJO RAMANE ANTRENOR LA UNIV.GOLDIS ICIM ARAD: „A CONFIRMAT INCREDEREA NOASTRA”

by Sorin Haut

Nici bine nu s-a încheiat sezonul în Liga Naţională feminină de baschet, că cei din conducerea Univ.Goldiş ICIM se gândesc deja la campionatul viitor. Este clar că lotul vicecampioanei României va suferi modificări, dar oficialii arădeni sunt decişi să păstreze o parte a jucătoarelor din sezonul recent încheiat. Astfel, Crăciun şi-a prelungit pentru încă un an contractul cu Aradul, tot sub contract mai figurând şi Mercea, Manea şi Manta. Noutatea cea mai importantă este că Jose Araujo va fi pentru încă cel puţin un sezon antrenor al Univ.Goldiş ICIM:

Patru jucătoare sub contract

Ne-am înţeles cu Jose, va rămâne la noi şi sezonul viitor, a semnat pentru încă un an. Părerea mea şi cred că nu doar a mea este că a confirmat încrederea acordată, reuşind să scoată maxim dintr-o echipă care la începutul sezonului a fost privită de mulţi cu scepticism. Să nu uităm că majoritatea jucătoarelor au fost aduse de el la Arad, iar alegerile făcute au dat roade. În contextul finalului de sezon, cu atâtea probleme de lot, eu zic că a făcut tot ce era de făcut”, ne-a declarat preşedintele clubului, Marcel Urban.

Alte două americance, ca şi acontate

Conducerea vicecampioanei se află în tratative avansate pentru prelungirea contractelor şi cu alte două americance care au jucat pentru ICIM în acest sezon, astfel că lotul s-ar putea contura încă din iunie. „Ca o concluzie după acest sezon, eu zic că a fost foarte bine, sunt mulţumit de rezultate şi chiar pot spune că am scos maxim. Puţini se gândeau că vom juca finale în toate trei competiţiile, una dintre ele reuşind să o şi câştigăm. Dar cu atitudine şi multă muncă am reuşit să realizăm aceste performanţe ”, mai spune Urban. Cert este că problemele de lot şi plecarea americancei Williams s-au dovedit decisive în soarta finalei campionatului, una în care Târgovişte a profitat din plin de scurt-circuitele apărute în tabăra arădeană:

Marcel Urban: „Am scos maxim”

Sunt totuşi puţin trist că nu am reuşit să împingem finala campionatului în meciul 5. Dar am avut prea mult ghinion la nivel de lot. Absenţa lui Williams, care a plecat în WNBA, s-a dovedit foarte importantă, dacă nu chiar decisivă, fără însă a minimaliza efortul celorlaltor jucătoare. Coker a jucat cu ruptură musculară, iar în primul joc s-a resimţit, apoi Engelman a primit şi ea o lovitură la nivelul genunchiului, iar Milovanovic a fost mult timp accidentată, ea jucând în finală undeva la 60-65 % din potenţial”, mai spune Marcel Urban, care mai punctează şi importanţa stabilităţii financiare, dar şi atragerea lângă echipă a unui număr mare de suporteri.

Facebook Comments