Jose Araujo îşi ţine echipa în priză după victoria din derby: „Mai avem lucruri de îmbunătăţit”

by Sorin Haut

FCC Baschet UAV Arad rămâne singura echipă neînvinsă din Liga Naţională de baschet feminin după succesul la 11 puncte diferenţă, scor 75-64, din derby-ul cu CSM Satu Mare. În mod normal ar fi liderul de drept al campionatului, cu şase victorii din tot atâtea meciuri, doar că sătmărencele au un joc în plus disputat, având şase victorii şi o înfrângere şi deci un punct mai mult în clasament. Antrenorul Aradului, portughezul Jose Araujo, trage concluziile după victoria din derby: A fost un prim meci împotriva unei contracandidate la câștigarea campionatului, ne-am așteptat să avem un meci foarte greu. În mintea mea aveam doar 30% șanse să câștigăm așa, că sarcina noastră în săptămâna ce a trecut a fost să apropii șansele, la 40-60% sau chiar să le echilibrez, la 50-50%. O parte din lucruri ne-au ieșit, altele nu, am avut momentele noastre bune, au avut și adversarele părți bune pe parcusrul jocului, dar am câștigat noi. Asta nu înseamnă că dacă am bătut Satu Mare suntem cea mai bună echipă din lume. Chiar dacă este o echipă bună, o nucă tare a campionatului, este doar o victorie și trebuie să rămânem focusați pe ce avem de făcut în continuare. Sigur că acum sărbătorim, ne simțim bine, a fost o victorie muncită, am avut un meci dificil, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Așadar, este o victorie bună contra unei echipe grele, dar încă avem multe lucruri de îmbunătățit și dacă ne deconcentrăm, așa cum le-am spus fetelor, vom pierde următorul meci, a declarat Jose Araujo.

Cel mai frumos cadou pentru Veatriki

De remercat că Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad a oferit şi ea un plus de motivaţie pentru “galben-albastre.” Parchetul Sălii Sporturilor “Victoria” a primit un upgrade cu un look proaspăt înaintea acestui derby.  Clubul aduce mulțumiri pe această cale pentru efortul de a creea toate condițiile necesare performanţei în prima ligă. Veatriki Akathiotou a primit cadou o victorie în ziua când a împlinit 26 de ani. „Nu prea am sărbătorit, dar cea mai mare bucurie pe care pot să o am de ziua mea este să câștigăm cu echipa și asta ne doream. Suntem neînvinse și munca grea se vede în teren. Pentru noi au făcut diferența apărarea și concentrarea jucătoarelor, am urmat planul antrenorului”, a declarat jucătoarea româno-cipriotă, care a contribuit la succesul din derby-ul cu Satu Mare cu 15 puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții în 29 de minute. „Meciul a fost foarte bun, sunt foarte fericită pentru victorie. Le mulțumesc fetelor și îi mulțumesc antrenorului”, a spus la final căpitanul Brankica Hadzovic. Sârboaica a fost integralistă, la fel ca şi americanca Keys și a fost cea mai eficientă dintre „galben-albastre”, cu 18 puncte, 6 recuperări, 8 assist-uri și 3 intercepții.

Urban: “Atitudine şi spirit de sacrificiu”

„Minunat, pot să spun că noi am făcut diferența prin atitudine, exact așa cum anticipam și înaintea acestui meci. Fetele au jucat cu spirit de sacrificiu și cu acea poftă de luptă, cum ne place nouă să zicem, spiritul ICIM-ului, spiritul echipei noastre. Le felicit, felicit și staff-ul tehnic pentru că le-a pregătit extraordinar de bine. Am știut aproape orice mișcare a lor și pot să zic că victoria este pe deplin meritată”, a declarat la final Marcel Urban, președintele FCC Baschet UAV Arad. În etapa a opta, echipa lui Araujo joacă vineri, ora 13, în deplasare la Agronomia Bucureşti, locul 9 în campionat, cu 8 puncte. Etapa a şaptea a mai consemnat rezultatele: Olimpia Braşov – CSM Alexandria 80-87, KSE Târgu Secuiesc – Sepsi SIC Sf.Gheorghe 61-81, Rapid Bucureşti – CSM Târgovişte 75-71, Universitatea Cluj – Agronomia 60-51. În clasament conduce CSM Satu Mare, cu 13 puncte, urmată de FCC UAV şi CSM Alexandria, ambele cu 12 puncte şi Sepsi, 11 puncte, cu menţiunea că echipele din Arad şi Sfântu Gheorghe au un meci mai puţin disputat. (foto: FCC UAV Arad, facebook)

 

Facebook Comments