Jimmy Fallon revine la „The Tonight Show”, după cinci luni de grevă

by Andreea Radu

Jimmy Fallon s-a întors pe ecran. Întrucât liderii Sindicatului Scriitorilor din America (Writers Guild of America – WGA) au aprobat un acord cu studiourile americane care a pus capăt parţial unei greve de cinci luni, celebrul prezentator a putut reveni luni seară în platoul emisiunii „The Tonight Show”. „Cinci luni de absenţă şi ne-am întors”, a spus Jimmy Fallon ca introducere la emisiunea sa. „Sunt atât de fericit să fiu aici. Sunt mai fericit decât un fan al echipei New York Jets în timpul primelor trei meciuri ale sezonului”, a spus el în aplauzele publicului, conform hotnews.ro.
Gazda a trecut apoi direct la subiectul grevei, mulţumindu-le scenariştilor pentru lupta lor neobosită de mai multe luni. „Mă bucur că au primit înţelegerea corectă pe care o merită. Trebuie să le aducem un omagiu. Doar scenariştii şi-ar petrece toată vara încercând să se întoarcă la birou”, a glumit el.
El a adăugat: „Mi-am dat seama cât de fericit sunt să prezint această emisiune. Iubesc cu adevărat această meserie, îmi place să o fac, îmi place să spun glume, îmi place să vă fac să râdeţi… Sunt foarte norocos că am această emisiune…. Şi vreau să o fac pentru mult timp”.
După cinci luni de grevă, Writers Guild of America (WGA) a aprobat la sfârşitul lunii septembrie un acord pe trei ani cu o alianţă formată din cele mai mari studiouri, servicii de streaming şi companii de producţie din industrie. Acordul include „câştiguri semnificative” în ceea ce priveşte remunerarea, precum şi garanţii pentru a reglementa utilizarea inteligenţei artificiale.
Deocamdată, doar talk-show-urile nocturne, care sunt mai uşor de realizat din punct de vedere al producţiei decât serialele şi filmele, au revenit pe ecran. Scenariştii din spatele acestor emisiuni emblematice ale televiziunii americane, atent creionate în funcţie de actualitate, s-au întors la lucru începând de miercuri.
Dar Hollywood-ul este încă departe de o revenire la normalitate: actorii, reprezentaţi de sindicatul SAG-AFTRA, sunt încă în grevă. Negocierile au început săptămâna aceasta, dar o rezolvare a acestui conflict de muncă, care durează din iulie, ar putea dura încă ceva timp, deoarece unele dintre revendicări sunt mai numeroase decât cele ale scenariştilor.

Facebook Comments