Jeff Bezos intră în competiție cu Elon Musk. Va trimite în spațiu peste trei mii de sateliți

by Andreea Radu

Compania lui Jeff Bezos, Amazon, intră în cursa pentru a transmite internetul în bandă largă folosind mii de sateliți pe orbită terestră. Proiectul Kuiper intenționează să lanseze primele două sateliți prototip până la sfârșitul anului, scrie antena3.ro.
„Amazon investește miliarde de dolari în cele trei acorduri. Împreună, este cea mai mare achiziție comercială de vehicule de lansare din istorie”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon pentru Reuters.
Amazon.com Inc (AMZN.O) a asigurat lansări de rachete cu trei companii, a transmis compania luni, deoarece cheltuiește miliarde pentru a construi o constelație de sateliți, pentru a transmite internetul în bandă largă, care va rivaliza cu Starlink de la SpaceX, deținut de Elon Musk.
Gigantul comerțului electronic a declarat că Proiectul Kuiper și-a asigurat 83 de lansări pe parcursul a cinci ani și include un acord cu Blue Origin, o companie deținută de fondatorul și președintele Amazon Jeff Bezos.
Contractul include 18 lansări cu rachetele Ariane 6 de la Arianespace, 12 lansări cu New Glenn de la Blue Origin – cu opțiunea de a adăuga încă 15 – și 38 de lansări cu racheta Vulcan Centaur realizată de United Launch Alliance (ULA).
Împreună, vor oferi companiei capacitatea de a implementa majoritatea constelației sale de sateliți, a spus compania.
Ofertele pariază pe trei rachete de transport greu care încă nu au zburat și a căror dezvoltare a fost amânată. Ariane 6 de la Arianespace, aflat în curs de dezvoltare, ar putea lansa până la 40 de sateliți Kuiper pentru fiecare misiune, a declarat directorul executiv al companiei, Stéphane Israel.
De asemenea, în curs de dezvoltare, New Glenn de la Blue Origin va transporta 61 de sateliți Kuiper, în timp ce Vulcan de la ULA va transporta 45, au declarat directorii companiilor ieri, la o conferință din Colorado Springs, Colorado.

Facebook Comments