JARDINIERELE EMINESCU

by redactor

Primarul Gheorghe Falcă și-a retras planul distrugerii Parcului Eminescu! Dar, cunoscându-l, nu avem voie să fim naivi. S-a retras, precum berbecele, doar ca să revină în forță, precum în atâtea alte împrejurări – fiindcă, dumnealui, pur și simplu, nu suportă eșecul, înfrângerea. Nu poate recunoaște că a gândit strâmb. E prea deștept, prea vizionar ca să se împiedice de prostimea care nu are cum să înțeleagă ce e bine pentru Arad și ce nu este bine. Numai că, așa cum se vede, prostimea i-a pus mâna-n gât de data asta și i-a zis „STOP”! Nu se așteptase la una ca asta, obișnuit fiind să treacă toate proiectele sale precum trece apa prin sită. L-ar fi trecut și pe acesta, dacă ajungea în CLM, unde are o majoritate oarbă, irațional de îndatorată, de docilă și de ascultătoare. Dar uite că l-au speriat protestele unor arădeni care au simțul responsabilității față de orașul lor natal.

Va reveni, spuneam (a spus-o și el!), cu ambiția sa ineptă. Dar va pregăti bine, mai bine, toți pașii. Se va strădui să ne lămurească, să ne lumineze: de fapt, n-am înțeles noi, parcul nu va fi distrus; dimpotrivă, va fi înnobilat, dragi cetățeni ai urbei! Înnobilat, pe naiba! Ce parc mai este acela cu un strat de pământ de 1-1,2 metri, peste o placă groasă de beton!!! Ce arbore secular ori chiar și de numai câteva decenii „vechime” poate vegeta în asemenea „sol” neîndestulător, negeneros, nefertil??! Acela nu va mai fi parc, ci un spațiu verde oarecare, cu gazon, arbuști și jardinière, cu mușcate și petunii… Fără arbori! Nu, nu ne va putea păcăli, domnul primar, oricât de deștept s-ar crede față de „prostimea” Aradului.

Dar, dacă tot e pus pe schimbări atât de „profunde” în domeniul spațiilor verzi, poate se va gândi primarul nostru să găsească un alt spațiu pentru căsuțele, chioșcurile sau ce or fi acelea pe care le montează de Crăciun și de Paște în fața Primăriei. Oare chiar nu vede că a omorât zona verde de acolo, o zonă pe care edilii Aradului s-au străduit, de peste un veac, să o înnobileze, pentru a da personalitate Primăriei și zonei centrale a acestui oraș? Să nu vadă dumnealui cât de masacrată este zona verde de sub fereastra biroului său? Vede, dar a renunța la bâlciul de Crăciun și de Paște, ce are loc în fața Primăriei, ar însemna să recunoască bărbătește că idea sa a fost (este) o prostie care urâțește centrul, inima Aradului. Iată, încă un fapt care refuză primarului Gheorghe Falcă statutul de vizionar!

Tristan Mihuţa

Facebook Comments