Jandarmii au prins trei bărbați care au tăiat ilegal arbori

by Andreea Radu

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Sebiș, a depistat într-o zona împădurită de pe raza localității Vîrfurile, trei bărbați care încărcau mai mulți arbori într-o remorcă, cu intenția de a-i transporta la domiciliu.

În urma verificărilor preliminare efectuate, jandarmii au constatat faptul că, în data de 5 decembrie cei trei bărbați s-au deplasat în zona împădurită, de la marginea localității Vîrfurile unde au tăiat ilegal 10 arbori din specia cer și carpen, cu intenţia de a-i transporta la domiciliu.

La fața locului a fost solicitat un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Codrii Iancului din Hălmagiu, iar în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat un volum de 8 metri cubi de arbori tăiați, în valoare de 4.600 lei.

Jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbați, actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor, iar materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Codrii Iancului din Hălmagiu.

Facebook Comments