Jandarmii arădeni, la datorie în mini-vacanța ce urmează

by Dana B.

În acestă mini-vacanță, de Ziua Copilului și Rusalii, jandarmii arădeni vor acționa pentru creșterea siguranței publice, cu peste 120 de lucrători zilnic, iar aceștia vor fi angrenați în misiuni de asigurare a ordinii publice, atât în municipiu cât și în județul Arad. Astfel se vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la manifestările religioase, cultural artistice și  competițiile sportive organizate, cum ar fi:  Raliul Aradului, meciul de fotbal dintre echipele ACS UTA Bătrâna Doamnă și Chindia Tîrgoviște, manifestările religioase de la Basilica ,,Maria Radna” și ,,zilele” unor localități din județ.

Pe întreaga perioadă vor fi asigurate, de asemenea, misiunile cu caracter permanent, cum sunt misiunile de pază și protecţie instituţională și misiunile pentru menţinerea ordinii publice în sistem integrat cu Poliția în municipiul și județul Arad, precum  și cele în cooperare cu Poliția de Frontieră la punctele de trecere a frontierei de stat.

Și în stațiunea Moneasa, jandarmii vor acționa  pentru  asigurarea climatului de ordine publică pe toată perioada mini-vacanței, fiind pregătiți să răspundă solicitărilor turiștilor.

Pentru a preveni apariția de situații ce pot duce la tulburarea ordinii publice, jandarmii recomandă persoanelor participante la aceste manifestări, să evite implicarea în conflicte, să respecte indicațiile echipajelor aflate în zonă și să acorde atenţie bunurilor personale. Atunci când cetățenii au cunoştinţă de săvârşirea de fapte antisociale, sau sunt victime ale unor astfel de fapte, pot solicita sprijinul jandarmilor sau pot apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Facebook Comments