JANDARMERIA, PARTENER DE DIALOG SOCIAL CU ORGANIZATORII DE COMPETITII

by webeditor

Luni, 24 februarie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai jandarmilor arădeni şi organizatori de competiţii sportive din judeţul Arad, reprezentanţi ai societăţilor specializate de pază şi protecţie cu atribuţii în asigurarea ordinii şi siguranţei la competiţiile şi jocurile sportive şi cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiş” al Judeţului Arad şi Poliţiei Locale Arad.

Scopul întâlnirii l-a constituit informarea participanţilor cu privire la prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, modificată prin Legea nr. 10/2012. Pe timpul discuţiilor ce au avut loc, s-a pus accent pe obligaţiile organizatorilor de competiţii sau jocuri sportive, obligaţiile personalului de ordine şi siguranţă dar şi măsurile disciplinare, contravenţionale sau penale, care se aplică în situaţia nerespectării prevederilor legale din acest domeniu.

Întâlnirea ce a avut loc azi, 24 februarie, la sediul inspectoratului de jandarmi, se încadrează în activităţile planificate să aibă loc în cadrul campaniei Jandarmeria pe înţelesul tuturor. Partea a doua a acestei campanii se află în derulare sub numele Jandarmeria – partener de dialog social iar pe parcursul desfăşurării ei au loc o serie de activităţi comune cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu reprezentanţi ai instituţiilor cu care Jandarmeria colaborează şi cooperează în îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin..

Facebook Comments