James Levine, suspendat de la Metropolitan Opera în urma acuzațiilor de abuz sexual

by Dana B.

Un dirijor celebru de la Metropolitan Opera a fost suspendat, în urma acuzațiilor de abuz sexual. Trei bărbați au afirmat că James Levine i-a abuzat în urmă cu mai multe decenii, când erau adolescenți, relatează New York Times. Celebrul dirijor a negat însă acuzațiile.

Managerul Metropolitan Opera, Peter Gebl, a anunțat că instituția suspendă contractul de patru decenii cu dirijorul James Levine, în vârstă de 74 de ani. Totodată, celebrul dirijor a fost suspendat și din cadrul concertelor care erau deja programate.

“În timp ce așteptăm rezultatele investigației, în baza acestor noi informații, Met a luat decizia de a acționa acum. Aceasta este o tragedie pentru orice om a cărui viață a fost afectată”, a declarat Peter Gelb, managerul general al Metropolitan Opera.

Decizia a fost luată după ce dirijorul a fost acuzat că a abuzat sexual un bărbat. Ulterior, alți doi bărbați au afirmat că au fost victimele lui James Levine. New York Times a obținut un dosar al poliției în care scrie mărturia unei victime, care are acum 48 de ani. Aceasta a spus că a fost abuzată sexual de James Levine când avea 16 ani, iar dirijorul aproximativ 40 de ani.

Un alt tânăr a afirmat că dirijorul l-a masturbat atunci când avea 17 ani și apoi l-a îndemnat să facă și el același lucru. Un alt bărbat susține că și el a fost victima dirijorului, atunci când avea 17 ani.

“Aproape că mi-a distrus familia și m-a dus la sinucidere. M-am simțit singur și speriat. A încercat să mă seducă. Nu am văzut asta, însă acum e clar”, a spus unul dintre cei trei tineri, potrivit plângerii depuse.

De-a lungul carierei sale, James Levine a fost nominalizat de 37 de ori la premiile Grammy și a câștigat zece trofee. El a fost decorat în 2002 de către centrul Kennedy pentru contribuțiile sale, iar premiul i-a fost acordat de președintele de atunci al SUA, George W. Bush.

James Levine a debutat la Metropolitan Opera în 1971. El a fost directorul muzical din 1976 până anul trecut, când a renunțat la funcție din cauza unor probleme de sănătate. El fusese numit director emerit al instituției. De altfel, în timpul carierei, el i-a ridicat pe cei trei tenori Placido Domingo, Jose Carreras și Luciano Pavarotti.

 

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments