JAF SI IN PARCUL PADURICE: 4000 DE EURO PENTRU O CISMEA, 9500 DE EURO PENTRU UN CEAS STRADAL (VIDEO)

by Cosmin Mihuta

Preşedintele executiv al PC Arad, Leontin Aslău, a prezentat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, un nou caz „Meţianu“, care ar putea face obiectul unui nou dosar penal. Este vorba despre afacerea „Pădurice“, unde firmele clientelare au umflat din nou preţurile, scoţând sume enorme din buzunarul arădenilor pe mobilier sau arbori care în realitate costă de câteva ori mai puţin.

Dacă pe Meţianu avem bănci de peste 8000 de euro bucata, în Parcul Pădurice avem un ceas stradal Lucerne, la nu m ai puţin de 9.500 de euro. Tot la Pădurice, o cişmea costă nu mai puţin de 4000 de euro, un rastel de bicicletă 700 de euro (s-au cumpărat patru bucăţi), pentru o simplă bancă s-au plătit o mie de euro (91 de bucăţi cumpărate), un coş de gunoi costă 671 de euor ?! (s-au cumpărat 71 de bucăţi).

Când vine vorba de arbori, jaful e clar ca lumina zile. Vorbim despre preţuri de 20 de ori mai mari decât oferta de pe piaţă, o nouă bătaie de joc la adresa banului public. Ca să dăm doar câteva exemple, un mesteacăn argintiu poate fi cumpărat de la firmele de specialitate cu preţuri cuprinse între 6 lei (la 0,6 metri) şi 60 de lei (la 4,5 metri). Primăria Arad a plătit nu mai puţin de 235 de euro, adică aproape de 20 de ori preţul unui arbore de 4,5 metri. Pentru un alt tip de arbore (prunus cerasifera nigra) preţul pieţei este între 1,2 lei (0,6 metri) şi 60 de lei (5 metri), în timp ce Primăria Arad a plătit 267 de euro, adică de 20 de ori mai mult. O nouă dovadă despre cum se sifonează banul public în Primăria Arad, un nou caz care, probabil, va ajunge pe masa procurorilor, dacă nu acum, probabil din toamnă.

„În aceeaşi manieră în care s-au cheltuit banii pentru Meţianus-au făcut şi aceste investiţii din Parcul Pădurice, care depăşesc limitele bunului simţ. Arădenii ar trebui să nu se mulţumească doar a comenta aceste fărădelegi, ci să şi sesizeze instituţiile abilitate pentru a lua măsuri în aceste cazuri“, a declarat Leontin Aslău.


 

 

cosmin.mihuta@livearad.ro.

Facebook Comments