JAF LA O CASA DE AMANET. HOTII AU PLECAT CU BANI SI DOUA KILOGRAME DE AUR

by Cosmin Mihuta

O casă de amanet din municipiul Constanţa a fost jefuită, în noaptea de duminică spre luni, hoţii, care au pătruns în incintă proftând de faptul că angajatele dormeau cu uşa deschisă, fugind cu aur şi bani în sumă totală de aproximativ 100.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, alarma a fost dată luni dimineaţă, în jurul orei 04.30, după ce două persoane necunoscute au pătruns într-o casă de amanent aflată la intersecţia străzilor Soveja cu Ştefăniţă Vodă şi, după ce le-au ameninţat pe vânzătoare cu o şurubelniţă, au fugit cu bani şi două kilograme de aur, valoarea totală a prejudiciului fiind estimată la aproximativ 100.000 de lei.

Ulterior atacului, una dintre cele două vânzătoare a suferit un atac de panică, fiind necesară intervenţia unui echipaj de la Ambulanţă pentru a o stabiliza.

La faţa locului a ajuns urgent o echipă de intervenţie a IPJ Constanţa, care a stabilit că, în momentul atacului, cele două vânzătoare dormeau într-o cameră învecinată încăperii în care funcţiona casa de amanet şi uitaseră uşa de la intrare deschisă.

„La acest moment s-a format un cerc de suspecţi şi se fac toate demersurile pentru identificarea şi reţinerea acestora. În cauză, se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Carmen Şerbănescu.

Casa de amanet jefuită era dotată cu camere de supraveghere, astfel încât anchetatorii vor analiza imaginile surprinse în încercarea de a stabili identitatatea atacatorilor.

Patronul casei de amanet a fost implicat într-un alt fel de incident, în ianuarie 2013, când a găsit pe parbrizul maşinii un bileţel în care era atenţionat să nu urce şi, crezând că este o ameninţare cu bombă, a alertat Poliţia. El le-a povestit atunci oamenilor legii că fusese plecat în concediu, iar când s-a întors a găsit pe parbrizul maşinii, ce fusese parcată în faţa locuinţei, un bilet în care scria să nu pornească maşina şi să sune la un număr de telefon. La acel număr a răspuns o vecină, care i-a povestit că într-o noapte a văzut o persoană care purta mănuşi şi care i-ar fi pus ceva sub maşină.

Câteva zeci de poliţişti, jandarmi şi pompieri au izolat zona dar, după aproape trei ore de căutări, timp în care au verificat automobilul şi cu un robot specializat, nu au găsit nimic suspect, stabilindu-se că a fost o alarmă falsă.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/constanta-jaf-la-o-casa-de-amanet-hotii-au-plecat-cu-bani-si-doua-kilograme-de-aur-12498975

Facebook Comments